Арсенал победи Манчестър Юнайтед в дербито от 20-ия кръг на

...
Арсенал победи Манчестър Юнайтед в дербито от 20-ия кръг на
Коментари Харесай

Вдъхновен Арсенал пречупи Юнайтед в първия ден на 2020, триумф за Артета в Лондон

Арсенал победи Манчестър Юнайтед в дербито от 20-ия кръг на Висшата лига. Сблъсъкът на стадион " Емиратс " приключи при резултат 2:0.

Точни за спечелилите бяха Пепе и Сократис. И двамата се разписаха още през първото полувреме на мача.

Статистиката преди началото бе красноречива - тимът от Лондон имаше три ремита и две загуби за последните си пет мача от всички шампионати, като не бе записал нито една победа в тях. Отборът позволи три следващи домашен провали в елита на Англия от далечната 1977 година.

Това обаче се оказа без значение, като домакините бяха на висота през първата част на днешния дуел и с едно мощно полувреме съумяха да си подсигурят трите точки в срещата.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:
 Арсенал - Манчестър Юнайтед 2:0, гол на Сократис! онлайн
Арсенал - Манчестър Юнайтед 2:0, гол на Сократис!

Всичко е готово за началото

Първото полувреме мина като на един мирис, във вихрено движение за състава на домакините.

" Артилеристите " изглеждаха въодушевени и стимулирани до краен лимит да покажат опциите си и да стигнат до успеха.

Взаимодействието сред играчите по левия фланг на тима беше впечатляващо, като всички състезатели на противника, намиращи се в тази зона от терена, бяха обезвредени.

Колашинац на няколко пъти се включи добре в предни позиции, като се регистрира с чудесни центрирания и прострелни пасове.

Резултатът бе открит след едвам 8 минути игра. Тогава точно пробив по левия фланг обезсили играчите на " алените дяволи ", кълбото бе пратено към Пепе, който с обмислен изстрел даде преднина на тима си - 1:0.

Натискът на отбора не спираше и за минута, като единственото, с което можеха да се похвалят съперниците в предни позиции бяха пробивите на Джеймс. Той обаче не срещаше поддръжката от съотборниците си, на която евентуално се надяваше.

Торейра бе покрай втория гол за Арсенал в средата на полувремето, само че изстрелът му от далечна отдалеченост мина наоколо до задачата.

В 38-ата минута Де Хеа сбърка и топката попадна у Пепе. Той неотложно стреля, само че за негово злощастие кълбото се отби в дясната греда на вратата.
 Снимка 459688
Източник:

Само 5 минути по-късно Мейтланд-Найлс напредна по дясното крило и подаде към оставения непокрит Обамеянг. Магуайър протегна крайник и мазета топката в корнер.

При последвалото центриране Сократис бе най-съобразителен и повиши на 2:0, пред невярващия взор на Лингард и компания.

Така до почивката преимуществото на Арсенал бе от два гола, за очевидно наслаждение на младия управител на отбора Микел Артета.

Второто полувреме бе радикално друго от първото, само че не от позиция на съотношението на силите на терена, а по-скоро поради особеното движение на игра и промененото държание на лондончани.

Арсенал изчакваше офанзивите на противника и разрушаваше играта още при започване на акциите на " алените дяволи ".
 Снимка 459690
Източник:

Честите нарушавания също способстваха за смяната в развоя на събитията на игрището, като набезите на Юнайтед бяха спирани и накъсвани от фаулове.

В края на мача домакините бяха изчерпали физическите си сили и това наложи осъществяването на няколко насилствени смени.

Така или другояче обаче резултатът се резервира неизменен. Арсенал се изкачи до 10-ото място в класирането. Юнайтед остава под номер 5.
 Артета: Арсенал е най-големият клуб в Англия
Артета: Арсенал е най-големият клуб в Англия

" Мразех гостуванията тук "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР