Арсенал победи като гост Шефилд Юнайтед със звучното 6:0 в

...
Арсенал победи като гост Шефилд Юнайтед със звучното 6:0 в
Коментари Харесай

Арсенал продължава да се забавлява, вкара шест гола като гост на Шефилд

Арсенал победи като посетител Шефилд Юнайтед със звучното 6:0 в среща от 27 кръг на британската Висша лига. Възпитаниците на Микел Артета взеха решение всичко преди почивката, когато осъществиха пет от попаденията. Начало на головата фиеста сложи капитанът Мартин Йодегаард, който откри резултата в 5 минута. В идващите 10 гостите стигнаха до нови две попадения посредством автогол на Богъл и Мартинели.

До почивката се разписаха също Хаверц и Райс, оформяйки безапелационното 5:0 за 45 минути игра. През втората част „ топчиите “ стигнаха до „ отличен “ резултат след шесто попадение, създател на което стана Бен Уайт.

Любопитен е фактът, че това беше трети пореден мач като посетител за Арсенал, в който лондончани вкарват най-малко 5 гола. Преди тази аудиенция те бяха победили с 5:0 при гостуването си на Бърнли и с 6:0 при гостуването си на Уест Хем. Никога в историята на Висшата лига тим не беше печелил три поредни визити с по 5 или повече гола разлика.

Освен това успеха е седма подред за Арсенал в шампионата на Англия.

Успехът е 19 за Арсенал за акцията във Висшата лига, където те заемат трето място с 61 точки. Лидер е Ливърпул с 63, следван от Манчестър Сити с 62. В идващия кръг Арсенал приема Брентфорд.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР