Арсенал победи Бърнли в мач от 18-ия кръг на Висшата

...
Арсенал победи Бърнли в мач от 18-ия кръг на Висшата
Коментари Харесай

Обамеянг отново блести за Арсенал, битката с Челси продължава

Арсенал победи Бърнли в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. Битката на стадион " Емиратс " приключи при резултат 3:1.

Точен за спечелилите на два пъти бе голмайсторът на отбора Пиер-Емерик Обамеянг, а в продължението на мача и Иуоби се разписа. За противника вкара Барнс.

Арсенал отговори уместно след отпадането от Тотнъм за Купата на Лигата и провалянето от Саутхемптън преди седмица, макар че Бърнли предложи сериозен отпор на противника си.

" Виненочервените " изтезаха съществено " шпорите " предишния уикенд преди въпреки всичко да изгубят и през днешния ден отстъпиха и при визитата си в Северен Лондон.

 Снимка 396910
Източник:

Бърнли е в зоната на изпадащите и е надалеч от формата си от предходната акция, тъй че както Шон Дайш посочи, тимът се нуждае от точки, а не от мощни представяния. Наставникът на отбора надали е останал удовлетворен от записания краен резултат.

Защитата на " артилеристите " продължава да бъде неубедителна, като това пролича с всичка мощ още преди да са изтекли и две игрови минути на " Емиратс ". Защитниците на Арсенал разрешиха на противника да стигне до пеналта, като само неналичието на шанс лиши гостите от ранен гол в мача.

 Снимка 396911
Източник:

В 14-ата минута намиращият се в превъзходна форма Пиер-Емерик Обамеянг даде преднина на отбора си, разписвайки се за 1:0. Това стана допустимо след превъзходен пробив на Йозил и асистенция на Лаказет.



Преди почивката самият Лаказет също можеше да прати топката в мрежата, само че изстрелът му от близка отдалеченост не откри очертанията на вратата.

 Снимка 335303
Източник:

Само 3 минути след паузата подаване в дълбочина на Гендузи откри Колашинац, който продължи топката към Лаказет, асистирал на Обамеянг за 2:0.

2:1 направи Ашли Барнс, възползвал се от неточност в отбраната на Арсенал в 63-ата минута на дуела.

В продължението на мача и Иуоби, влезнал като запаса, вкара топката в мрежата. Голът бе зачетен, макар че при повторенията се видя, че футболистът на домакините е бил в състояние на засада.

Така Арсенал е спечелил към този момент 28 поредни дуела вкъщи против отбори, почнали кръга в зоната на изпадащите.

 Арсенал има с какво да се гордее в мачовете си с Бърнли
Арсенал има с какво да се гордее в мачовете си с Бърнли

Девет победи и тъждество в последните 10 мача против " виненочервените " за столичани
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР