Арсенал остана за първи път извън Топ 4 в Англия

...
Арсенал остана за първи път извън Топ 4 в Англия
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на "Арсенал" е получил 2.6 милиона паунда за една година

Арсенал " остана за първи път отвън Топ 4 в Англия и не играе в Шампионската лига след 19 години непроменяемо в шампионата, само че това не се е отразило във финансовите приходи за членовете на Борда на шефовете. Това демонстрира годишния финансов доклад на " артилеристите ", оповестен неотдавна. Според него изпълнителният шеф на клуба Айвън Газидис е получил над 2.6 млн. паунда до 31 май (края на финансовата година).

Освен базовата си заплата от 1.67 милиона паунда, Газидис е получил бонус на стойност 919 хиляди паунда. В това число и компенсации от 29 хиляди паунда. Общата сума, която шефът на " Арсенал " е получил е напълно по-малка от тази за 2015-16 година, когато е проработил 2.65 милиона.

По-голяма част от останалите 3.8 милиона паунда, предопределени за членовете на Борда на шефовете отиват при Кен Фрайър. Генералният секретар на клуба, който е на 83 години, е получил общо 664 хиляди паунда, 260 от които са
бонус. Президентът на " Арсенал " сър Чипс Кезуик и мажоритарният акционер Стан Крьонке са получили бонуси от по 25 хиляди паунда.

Още след публикуването на финансовия си отчет " Арсенал " разгласи по-добри резултати по отношение на предната година. " Артилеристите " имат облага преди изплащането на налозите от 69.2 милиона паунда. До огромна степен те се дължат на телевизионните права.

Въпреки, че приходите от телевизионното лъчение на дуелите скачат, то за последната година са намалели така наречен matchday приходи. Преди година те са били 91.5 милиона, а в този момент са 86.1 милиона паунда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР