Арсенал най-после постигна договорка с Лион за перлата в атака

...
Арсенал най-после постигна договорка с Лион за перлата в атака
Коментари Харесай

Арсенал счупи клубния рекорд за Александър Лаказет

Арсенал най-сетне реализира сделка с Лион за перлата в офанзива на френския клуб - Александър Лаказет. Той ще коства 44 милиона паунда на лондончани. Това е нов връх за клуба. През 2013 година Арсенал взе за 42,5 милиона паунда Месут Йозил от Реал.

Сделката ще стане факт до 48 часа. Нападателят е чакан на медицински прегледи в британската столица. Арсенал съумя от третия опит да докара Лаказет в Лондон.

Първата оферта от 29 милиона паунда беше отхвърлена. Лион отхвърли и втората от 39,5 милиона за своя младеж. Президентът Жан-Мишел Ола е остаряло куче и изстиска до край богатите " топчии ", които другояче не обичат да вадят огромния кеш.

Босът на френския клуб отхвърли спекулациите, че с бонусите договорката може да удари 58,7 милиона паунда. " Цифрите са към 43,8 милиона паунда. Ако стигне 50 милиона, ще е нещо неповторимо и за нас, и за Арсенал. Знаете, че Венгер не обича да харчи по доста за един състезател ", изясни Ола.

Лаказет е младеж на Лион, има 129 гола в 275 мача за " хлапетата ". Последния сезон се разписа 37 пъти в 45 срещи. Има и един гол от 11 мача за националния на Франция.

Сделката значи завършек на опитите Венгер да вземе Килиан Мбапе от Монако. Арсенал беше приготвил над 100 милиона паунда за наследника на Тиери Анри, само че в този момент касата е поизпразнена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР