Арсенал направи решителна крачка към преодоляване на груповата фаза в

...
Арсенал направи решителна крачка към преодоляване на груповата фаза в
Коментари Харесай

Арсенал отново срази Севиля и се откъсна на върха в група В на Шампионската лига

Арсенал направи решителна крачка към превъзмогване на груповата фаза в Шампионската лига, побеждавайки с 2:0 вкъщи носителят на трофея в Лига Европа Севиля в среща от група " В ".

На своя " Емиратс " в Лондон домакините предстоящо постановиха напън още през цялото време и разумното се случи малко преди да изтече първият половин час игра, когато Жоржиньо пусна отлично извеждащо подаване към Букайо Сака, който сви топката към Леандро Тросар и белгиецът необезпокоявано от към 7-8 метра прониза вратата на андалусийци за 1:0.

В 64-ата минута пък самият Сака удвои преднината на " артилеристите " след чудесно извършена контраофанзива, при която той получи подаване от Габриел Мартинели, напредна с топката, отстрани съперник и с удар в далечния ъгъл на вратата, защитавана от Марко Дмитрович направи резултата 2:0 в интерес на своя отбор.

До края нови голове не паднаха и с този си триумф футболистите на Микел Артета събраха 9 точки на върха в подреждането, до момента в който Севиля остава на последното място в подреждането със единствено 2 пункта.



По същото време в Нидерландия съставът на ПСВ Айндховен стигна до значим триумф с минималното 1:0 против Ланс и се върна в битката за класиране в идната фаза на Шампионската лига.

Единственото попадение за " филипсите " осъществя Луук де Йонг още в 12-ата минута на срещата, с цел да донесе на своя отбор първа победа в шампионата през този сезон.

С триумфа момчетата на Петер Бос се изравниха с " кърваво-златните " на второто място в подреждането, като и двата отбора имат по 5 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР