Арсенал направи 2:2 у дома срещу Тотнъм в дербито на

...
Арсенал направи 2:2 у дома срещу Тотнъм в дербито на
Коментари Харесай

Тотнъм спря Арсенал, Нюкасъл съсипа Шефилд Юнайтед

Арсенал направи 2:2 вкъщи против Тотнъм в дербито на Северен Лондон в шестия кръг на Висшата лига. Артилеристите на два пъти повеждаха, само че не съумяха да се наложат. Шпорите взеха точка на „ Емиратс “ за първи път от 2019 година.

Арсенал стартира по-силно и стигна до гол в 26-ата минута. Тогава шут на Букайо Сака беше отбит в мрежата от Кристиан Ромеро. Тотнъм изравни три минути преди почивката посредством Хьон-мин Сон.

В 52-ата минута Ромеро игра с ръка в наказателното поле и Сака трансформира в гол отсъдената дузпа за 2:1. Секунди по-късно гостите още веднъж изравниха посредством Сон. Той се възползва от неточност в защитата и асистенция на Мадисън. Мадисън подаде и за първия гол. Шпорите бяха по-опасни в оставащото време от дуела, само че пропуски направи Сон.

Арсенал има 14 точки и е на пето място в класирането. Тотнъм е на четвърта позиция също с 14 точки, само че с по-добра голова разлика.

Ливърпул победи с 3:1 вкъщи Уест Хем след голове през второто полувреме на Дарвин Нуньес и Диого Жота. Червените поведоха посредством Мохамед Салах след 16 минути игра. Столичани възвърнаха равенството в 42-ата минута посредством Джаред Боуен. Ливърпул събра 16 точки и е втори, на две точки зад.

Брайтън записа пети триумф в 6 мача и е трети във Висшата лига. Чайките имат 15 точки след обрата до 3:1 против Борнемут. Две попадения означи японецът Каору Митома.

Астън Вила пък се наложи с 1:0 като посетител против Челси с гол на Оли Уоткинс в 73-ата минута. Червен картон от лондончани получи Мало Густо при започване на втората част. Челси има единствено 1 победа в 6 мача и е на 14-то място с 5 точки.
Нюкасъл вкара осем гола на Шефилд Юнайтед
Нюкасъл завоюва с разгромното 8:0 като посетител против новака Шефилд Юнайтед в последния дуел от шестия кръг. Осем разнообразни голмайстори се разписаха във вратата на остриетата. Това е и най-тежкото проваляне за отбора в елита.

Шон Лонгстаф, Дан Бърн и Свен Ботман вкараха до почивката за 0:3. За. Калъм Уилсън, Антъни Гордън, Мигел Алмирон, Бруно Гимареш и Александър Исак бяха точни за Нюкасъл след паузата. Трипиър пък се регистрира с три асистенции.

Нюкасъл записа седма победа в осем дуела против този противник във Висшата лига. Свраките събраха 9 точки и са на 8 място в класирането. Шефилд Юнайтед остава финален със единствено една точка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР