Арсенал на терористи бе унищожен при удар на въоръжените сили

...
Арсенал на терористи бе унищожен при удар на въоръжените сили
Коментари Харесай

Израел унищожи арсенал на терористи в палестинския град Дженин

" Арсенал на терористи бе погубен при удар на въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) в палестинския град Дженин ", съобщи медията от Еврейската страна мигнюз.

" Извършената с дрон офанзива е част от интервенцията на ЦАХАЛ против радикални мюсюлмански групировки, почнала през вчерашния ден. В хода на дейностите на военните също по този начин бяха открити пет лаборатории за изработката на самоделни взривни устройства, стотици бутилки с коктейли " Молотов ", огнестрелни оръжия и муниции към тях, бронирани жилетки, радиостанции и друга техника ", добави мигнюз.

" Днес здравното министерство на Палестина заяви, че вследствие на интервенцията на израелските военни са починали минимум 10 мъже на възраст сред 17 и 23 години. В осведомителния бюлетин на ведомството се показва, че от началото на дейностите на ЦАХАЛ са потърпевши към 100 души ", това съобщи израелската медия нюзру.

" Тази заран се появи информация, че от лагера за палестински бежанци " Дженин " е почнала всеобща евакуация на поданици. Според източници от Рамала (фактическата столица на Палестина) към 3000 души са напуснали лагера след заповед на ЦАХАЛ. От въоръжените сили на Еврейската страна отхвърлиха за издаването на такова разпореждане. Според израелски боен хората са напуснали лагера непринудено, с цел да не попаднат под пресечен огън ", съобщи Би Би Си.

Късно нощес министър председателят на Израел Бенямин Нетаняхул, представен от нюзру, съобщи: Антитерористичната интервенция в Дженин ще продължи толкоз, колкото е належащо.

В отговор политическите и военните водачи на палестинците приканиха за основаване на общ фронт против Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР