Арсенал може и да подобри представянето си след смяната на

...
Арсенал може и да подобри представянето си след смяната на
Коментари Харесай

Феновете на "Арсенал" се отчаяха, основаха нов клуб

" Арсенал " може и да усъвършенства представянето си след промяната на Унай Емери с Микел Артета, само че очевидно за някои последователи на " артилеристите " това е незадоволително.

Част от почитателите на " Арсенал " взеха крайни ограничения, основавайки нов клуб, който ще започва от деветото равнище на британската футболна пирамида - Combined Counties League. Тимът е кръстен " Дайъл Скуеър " - истинското име на " Арсенал ". Засега новосформираният клуб ще играе мачовете си в Съри, само че задачата в дълготраен проект е пренасяне в Уулич, Южен Лондон - домът на " топчиите ".

" Дайъл Скуер " ще носи тъмночервени екипи, бели гащета и сини чорапи, също както " Арсенал " през 90-те години на по-миналия век.

" Този " Арсенал " – клубът, всичко към него, стадионът – нищо не е каквото беше в звездните времена. Всичко е толкоз комерсиализирано, толкоз бездушно, безжизнено. Това към този момент не е " Арсенал ", споделя Стюарт Морган - създателят на новия клуб.

Отцепниците основават " Дайъл Скуеър " като митинг против протичащото се в " Арсенал " при сегашния притежател - милиардерът Стан Крьонке. Появата на " Дайъл Скуер " е и израз на разочарованието от обстоятелството, че " артилеристите " не са ставали първенци на Англия от 2004 година, когато отпред на отбора бе Арсен Венгер.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР