Арсен Венгер може да напусне мениджър пост в Арсенал след

...
Арсен Венгер може да напусне мениджър пост в Арсенал след
Коментари Харесай

Микел Артета може да смени Венгер начело на Арсенал

Арсен Венгер може да напусне управител пост в Арсенал след края на сезона и да бъде сменен от Микел Артета, оповестява „ Mirror “.

Арсенал изостава на 23 точки от водача в класирането на Висшата лига Манчестър Сити.

В момента Артета е помощник на мениджъра на „ жителите “ Хосеп Гуардиола.

Изпълнителният шеф на Арсенал Иван Газидис счита, че Артета е най-хубавият вид за заместител на Венгер сега.

Артета прекара пет сезона в Арсенал от 2011 до 2016 година, като в последните два от тях носеше капитанската лента.

Очакванията бяха, че след края на кариерата си той ще се причисли към треньорския щаб на Венгер, само че вместо това 35-годишният някогашен испански национал избра да се учи от Гуардиола.

Арсенал преглежда Карло Анчелоти също като сериозен кандидат за заместител на Арсен Венгер, в случай че французинът напусне отбора след края на сезона.

Въпреки големия напън в края на предишния сезон, Венгер въпреки всичко подписа нов договор за две години с "артилеристите ".

Той обаче не съумя да си върне доверието на ентусиастите, а в противен случай - от ден на ден почитатели са на мнение, че клубът се нуждае от нов управител и съществени промени.

"Evening Standard " оповестява, че управлението на Арсенал ще изслуша позицията на 68-годишния Венгер след края на актуалната акция и ще даде оценка за свършената от него работа.

Засега не е взето решение за бъдещето на експерта, само че в целия клуб царува възприятието, че е пристигнало време за завършек на ерата на Венгер.

По тази причина ръководителите са насочили вниманието си към най-подходящите претенденти за негов заместител и преди всичко в листата е Анчелоти, работил с грандове като Байерн, Реал,Милан, ПСЖ и Челси.

58-годишният Анчелоти сега е без работа и съгласно негови близки избира разновидността да се върне на Острова, в случай че някой от грандовете пожелае това.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР