Арсен Венгер изведе своя Арсенал в последното си голямо дерби

...
Арсен Венгер изведе своя Арсенал в последното си голямо дерби
Коментари Харесай

Моуриньо би Венгер за един последен път

Арсен Венгер изведе своя Арсенал в последното си огромно дерби като управител на клуба. То беше на "Олд Трафорд " против Манчестър Юнайтед, само че момчетата му не съумяха да го зарадват и да го изпратят с точка или три.

Те паднаха с 1:2 в късна драма и по този начин французинът записа следващо проваляне в мачовете си с мениджъра на противника Жозе Моуриньо.

Пол Погба откри за "червените дяволи " при започване на мача, само че в първите минути на второто полувреме някогашният състезател на домакините Хенрих Мхитарян, който е един от последните прехвърляния на Венгер в Северен Лондон, се отплати за доверието с изравнителен гол. В края Маруан Фелайни донесе триумфа на домакините и постави точка на разногласието.

Преди началото на тази борба от Юнайтед отдадоха нужното голямо почитание за една треньорска легенда като Венгер. Лично огромният му противник през годините сър Алекс Фъргюсън му връчи почетен плакет. А Жозе Моуриньо, с който постоянно са били в словесна борба, го прегърна по роднински и му пожела триумф.

Тази другарска атмосфера преди дуела обаче не попречи на Юнайтед да тръгне мощно напред през цялото време. Още в 4-та минута се откри късмет пред Пол Погба, само че ударът му профуча на сантиметри настрана от гредата.

И въпреки всичко в 16-та минута резултатът беше открит. Тогава Ромелу Лукаку направи пробив отдясно и качи топката на главата на Алексис Санчес на далечната греда, само че ударът му беше избит в гредата от Ектор Бейерин. Кълбото обаче се върна на крайници на Пол Погба и той нямаше по какъв начин да сбърка на празна врата - 1:0.

Почти незабавно "топчиите " можеха да изравнят посредством някогашния "дявол " Мхитарян. Арменецът беше оставен непокрит в наказателното поле и стреля, само че топката мина на сантиметри настрана от вратата.

Ашли Йънг и Джеси Лингард имаха някакви благоприятни условия за домакините, само че не ги оползотвориха. В 36-та минута обаче "топчиите " можеха да изравнят, когато Пиер-Емерик Обамеянг стреля от преференциална позиция, само че топката профуча настрана от вратата.

Малко преди почивката Йънг направи следващ пропуск и в последна сметка "червените дяволи " се отдръпнаха с гол задатък на отмора.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР