Ароматерапията в домашни условия е един от сигурните начини да

...
Ароматерапията в домашни условия е един от сигурните начини да
Коментари Харесай

Аромотерапия вкъщи - ето кои билки да ползваме

Ароматерапията в домашни условия е един от сигурните способи да подпомогнем физическото и психическото си положение. Десетки от удобните свойства на етеричните масла са познати – възстановяване на концентрацията, обезболяващо деяние, антистрес и така нататък Някои типове обаче имат качества, за които малко на брой подозират, да вземем за пример бергамот, черен пипер, карамфил и розмарин.

Това, което е належащо да знаем, е по какъв начин да използван лечението, с цел да извлечем само изгоди.

Според мнозина действието на естествените растителни есенции би могло да се преглежда като просвета, и то неслучайно. Бергамот – дребният цитрусов плод, прочут още в Древен Египет, е извънредно потребен за пикочните пътища. Успешно се бори със стомашните неразположения, а също по този начин облекчава някои от упоритите кожни проблеми. Смята се, че в композиция с еквалиптово масло оказва отличен резултат при облекчение на неразположение и даже петна, породени от стрес или тип шарка.

Черният пипер, подправката без която домакините не могат, в действителност подтиква кръвообращението и оказва въздействие на мускулните болки, схващания и синини. Съчетанието с джинджифил е измежду най-популярните. Използва се за облекчение на болката при артрит и възстановяване на гъвкавостта.

Ако изпитвате обаче по-силен дискомфорт и даже болежка, решението за вашия проблем е ароматерапия с карамфил. Той е болкоуспокояващо, което се употребява, с цел да отвърна мощни неприятни чувства като зъбобол да вземем за пример. Най-големият му плюс са неговите антимикробни, антиоксидантни и противогъбични дейности.

Последна, само че не по значимост, се подрежда лечението с розмарин. Тя ускорява паметта, поддържа кръвоносната и нервната система и оказва помощ за понижаване на напрежението.

Сред останалите типове са, несъмнено, лавандулата, етеричното масло от чаено дърво, евкалипт и жасмин.

Съществуват десетки комбинации.

Истината е, че с цел да повярвате в изгодите на етеричните масла, нормално има действителна причина – тревога и меланхолия, отмалялост, главоболие, менструални проблеми и така нататък Немалък % от хората подхождат с съмнение към метода на лекуване, а други са толкоз възхитени от скоростното деяние, че бързо трансформират ароматерапията в част от всекидневието.

На пазара се предлага богато многообразие от уреди, които биха ви били от изгода, единственото, което би трябвало да съобразите при покупката, е квадратурата на помещението и интериора. Най-познатият и публикуван метод за използване на ароматерапията е използването на дифузери. Безопасни са, по тази причина може да ги разположите в спалнята, кухнята, банята и прочие Останалата част е наслаждение, от което не би трябвало да се лишавате!

Нашият съвет е във времето за релакс да се насладите и на хубава, успокояваща музика.

Малки и огромни би трябвало да са наясно с обстоятелството, че поглъщането на етерични масла може да бъде рисково, а от време на време и с съдбовен край. Хората, които имат здравословни проблеми като астма, сенна хрема и други алергии, епилепсия и кожни болести, не трябва да се хвърлят в дълбокото, залагайки на тежки и мощни концентрати. Ако приложите терапия, която е неверна, е належащо да познавате признаците, които ще последват. Това прекомерно постоянно са гадене и повръщане, написа " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР