Ароматът винаги ще остане в паметта и предизвиква редица асоциацииПриятният

...
Ароматът винаги ще остане в паметта и предизвиква редица асоциацииПриятният
Коментари Харесай

Как и къде се нанася парфюм

Ароматът постоянно ще остане в паметта и провокира редица асоциации

Приятният мирис образува облика на човек доста по-добре от облеклата му. Но постигането на подобен резултат е допустимо единствено когато парфюмът се ползва вярно. Днес ние дружно с Вас ще разгледаме всички нюанси на този въпрос и ще разгледаме главните правила за вярно нанасяне на.
Места на приложение
Съществуват 6 най- " горещи " точки по човешкото тяло. Говорим за места, където кръвоносните съдове са най-близо до кожата, надлежно там е по-топло, което способства за дълготрайното благоухание на аромата. Това са китките, шията, кожата зад ушите, лакътя, пъпа и подколенната ямка. Според разнообразни версии тук се прибавя и долната част на гърба.

Метод на приложение
Много парфюмеристи предлагат нанасянето на аромати върху косата: няколко капки върху гребена и по-късно леко ги разпределете по цялата дължина. Именно косата е способна да задържа миризми най-дълго време. Можете също по този начин да напръскате парфюм във въздуха пред вас и гладко да влезете в ароматния облак, само че не забравяйте, че този способ е по-подходящ за същински съсредоточени парфюми.
Основни правила и препоръки за нанасяне на парфюм
След като се справихме с всички нюанси, дано да преминем към главния набор от правила и препоръки.

1. Нанесете парфюм върху чиста кожа. Миризмата на човешкото тяло влиза в специфична химическа реакция с парфюма, придавайки на изхода неповторим тон. Ето за какво е изцяло естествено миризмата на пот или застояла кожа да може доста да я изкриви. По същата причина е по-добре да откажете сапун и душ гел с богат мирис.

2. Нанесете мирис върху леко влажна кожа. В идеалния случай го направете незабавно след душ. Така миризмата се всмуква по-добре и се фиксира за по-дълго време.

3. Изберете парфюм, който дава отговор на вашия вид кожа. Има разнообразни отзиви по този въпрос. Някой споделя, че ароматът остава по-добре на мазна кожа, тъй че сухата кожа би трябвало първо да се напои с лоен крем. Някой твърди, че омазняването на кожата изкривява аромата. Обаче това всичко е самостоятелно и постоянно би трябвало да пробвате по какъв начин се държи кожата ви във всеки обособен случай.

4. Винаги нанасяйте малко количество парфюм, тъй като да се отървете от прекомерно „ задушната “ миризма е по-трудно, в сравнение с да добавите още няколко капки.

5. Не забравяйте за " горещите " точки за нанасяне на парфюм. И обърнете внимание на тези, които са в долната част на тялото, тъй като въздушните течения и аромати са склонни да се издигат изпод нагоре.



6. Опитайте се да поддържате един мирис през целия ден. Различните парфюми са подобаващи за разнообразни обстановки, както казахме по-рано. Но в случай че планирате деен ден с вечерно излизане и няма безусловно никакво време да се накиснете добре в банята, би трябвало да запазите една миризма до вечерта. В противоположен случай разнообразни спиртни питиета могат да се смесят по непредвидени способи и да изкривят целия тон. В поддръжка на един единствен мирис ще оказват помощ парфюмни линии с добавка на спрейове за кожа, парфюмирани сапуни и, което е доста значимо в този момент, парфюмирани антисептици.

7. Избирайте качествени парфюми. Въпросът е освен в дълбокото им звучене и уникалността на аромата, само че и във взаимоотношението с човешкото тяло и кожа. Всъщност, при положение на нискокачествени артикули, няма никакво значение къде го прилагате, в случай че вследствие на това предизвиква алергии, главоболие и уязвимост. Затова деликатно прочетете състава и направете дребен тест, преди да го употребявате, за неговата съгласуемост с вас: нанесете няколко капки върху китката си, изчакайте 24 часа и през това време анализирайте страстите, които парфюмът ви предава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР