Ароматът на пайове, кифлички и рула предизвиква апетит. Но външният

...
Ароматът на пайове, кифлички и рула предизвиква апетит. Но външният
Коментари Харесай

Тайната на вкусната, хрупкава коричка на домашно приготвените печива

Ароматът на пайове, кифлички и рула провокира вкус. Но външният тип също е значим. Най-атрактивният обект е глазираната зачервена кора. Всяка стопанка има своя обичана рецепта за желиране

Използване на яйце

Това е много елементарен и добре прочут способ. За да получите зачервяване, използвайте както цяло яйце, по този начин и единствено жълтъка. Технологията е елементарна – разбийте наличието с бъркалка до гладкост и навлажнете повърхността за печене с четка за сладкиши. Ако сместа е доста гъста, тогава можете да добавите малко мляко, вода към нея, в противоположен случай кората може да се напука.

С мляко

Топло мляко се нанася с четка върху повърхността на пайове и кифлички от всяко тесто. За по-голям резултат към млякото се прибавя пудра захар. Глазурата ще стане по-ярка. Необходимо е да се намазват съвсем подготвени артикули. След това се връщат във фурната за няколко минути. Печените произведения от ръжено брашно би трябвало да са изцяло потопени в мляко, това ще ги направи по-меки.

С чай

Сладкият чай е добър освен за хрупкавостта на пайове и кифли, само че и за цвета им. Силният чай се запарва, подслажда и също по този начин се намазва с четка. Ако имате потребност от матова повърхнина, прибавете малко брашно към сладкия чай. Вместо четка можете да употребявате непосредствено пакетчето за чай.

Вода

Готовите артикули се овлажняват с вода, с цел да стане по-мека кората. А за желиране би трябвало да подсладите и намажете водата, върнете печените артикули назад във фурната за известно време.

С масло

Всяко масло доста ще омекоти кората. Но този способ няма да даде искра. Продуктите от безквасно тесто се намазват с приготвено масло, а бутер тестото - с всевъзможни зеленчуци. Маята и тестените произведения се намазват с лой сега на подготвяне.

Масло и жълтък

С тази композиция се получава доста апетитна коричка. Намажете повърхността със сместа преди печене. Омекналото масло се комбинира с жълтъка и се разрушава до гладкост. Определено си коства да опитате. 
 Приготвяйте страхотни печива с тези елементарни препоръки Приготвяйте страхотни печива с тези елементарни препоръки
Печенето е нещо, което всеки обича и нормално прави, с цел да се отпусне и да успокои нервите си. Винаги е занимателно да печете неща като м...

Масло и брашно

Алтернатива на предходната примес е примес от олио, вода и брашно. То също се смила до гладкост и тестото се намазва преди да се постави във фурната. За сладостен артикул можете да добавите захар или пудра захар към глазурата. 

Сметана

Някои домакини доста обичат сладки и кисели зачервени сладкиши. Глазирането на заквасена сметана дава такава коричка. Първо, смесете заквасената сметана, маслото и малко брашно. След като получите сместа, намажете тестото и поръсете със захар.

Домашните печива са източник на ентусиазъм. Дори най-доказаните предписания могат да бъдат усъвършенствани или експериментирани с нови. Гостите и околните ще бъдат прелестно сюрпризирани от новостите на празничната софра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР