Ароматът на кафе засилва аналитичните способностиУчени от Технологичен институт “Стивънс

...
Ароматът на кафе засилва аналитичните способностиУчени от Технологичен институт “Стивънс
Коментари Харесай

Ароматът на кафе засилва аналитичните способности
Учени от Те

Ароматът на кафе ускорява аналитичните качества
Учени от Технологичен институт “Стивънс ” в Съединените американски щати са открили, че ароматът на кафе покачва аналитичните качества при хората, написа „ Медикал експрес “.

В опита са взели присъединяване към 100 студента, разграничени на две групи, които е трябвало да решат 10 алгебрични въпроса от стандартизирания американски тест за постъпване в университет GMAT.

Едната група е решавала дилемите при съществуването на мирис на кафе. Оказало се, че точно тези участници се справили по-добре с теста.

Във втората част на проучването учените се допитали до 200 индивида. Според респондентите, ароматът на ободряващата напитка би трябвало да покачва бдителността, силата, продуктивността и да усъвършенства осъществяването на разнообразни действия.

Според откривателите обаче резултатите от първия стадий на изследването се дължат на самовнушение. Причината за това е, че източник на аромата е било безкофеиново кафе.

Учените са на мнение, че плацебо резултатът може да се окаже доста потребен. Ароматът на кафе би могъл да бъде употребен за повишение на продуктивността при чиновници и учащи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР