ародният представител от ПГ на Възраждане – инж. Николай Дренчев,

...
ародният представител от ПГ на Възраждане – инж. Николай Дренчев,
Коментари Харесай

Николай Дренчев: Колко и какъв вид ракети въздух-въздух са закупени по договора за Ф 16?

ародният представител от ПГ на Възраждане – инж. Николай Дренчев, който е член на Комисията по защита в Народното събрание, зададе въпрос към Министъра на външните работи. …

Въпросът е заложен посредством ръководителя на Народното събрание на съображение на член 90, алинея 1 от Конституцията на Република България и член 91 и чл.92 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание.

Въпросът е обвързван с Договора за покупка на Ф-16 и съпътстващо въоръжение. Припомняме, че през миналата седмица инж. Дренчев опита да отиде и да прочете договорите, които страната ни е подписала. Намерението му беше възпрепятствано, защото му беше отхвърлен достъп до постройката на Министерството. По конституция народните представители имат право да получават информация за всички подписани държавни контракти.

Във връзка с това инж. Николай Дренчев задава следния въпрос към Министъра на външните работи,: Колко и какъв тип ракети въздух-въздух са закупени по този контракт?

Както знаем всеки контракт има три съществени параметри – предмет на контракта, цена и период. Зададеният въпрос се пробва да посочи предмета на контракта – какво в действителност сме поръчали.

Очаква се на 25.03.2022 година Министърът да отговори на инж. Николай Дренчев на парламентарен надзор от парламентарната естрада.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР