Армстронг използва фитнес приложението Strava, за да проследи Уилсън до

...
Армстронг използва фитнес приложението Strava, за да проследи Уилсън до
Коментари Харесай

Убиецът от любовния триъгълник е признат за виновен, че е застрелял професионален колоездач, след като е ядела с приятеля си

Армстронг употребява фитнес приложението Strava, с цел да наблюдава Уилсън до апартамент в Остин, Тексас - където тя я простреля два пъти в главата и един път в сърцето, преди да избяга от мястото на престъплението.

По време на убийството през май 2022 година килърът е имал връзка с различен професионален колоездач, Колин Стрикланд.

Двойката е била дружно за към три години преди интервал на разлъка - през който Стрикланд имаше къса връзка с Уилсън.

След това Армстронг и Стрикланд още веднъж се събраха, само че тя остана ревностна от противника си и се обади на Уилсън, като я предизвести да „ стойте настрани “.

Двама от приятелите на Армстронг споделиха, че тя им е споделила, че желае или може да убие Уилсън, беше казано на правосъдните заседатели.

Изображение: Жертвата Анна „ Мо “ Уилсън беше изгряващ велосипедист звезда. Снимка: AP

Уилсън беше на посещаване в Тексас за съревнование по колоездене и беше измежду любимците за победа. Тя беше отседнала при другар, когато беше убита.

След убийството полицията съумя да разпита Армстронг за малко. Но по-късно тя продаде джипа си и избяга в Коста Рика, употребявайки паспорта на сестра си.

Веднъж в чужбина, тя похарчи повече от $6000 (£4850) за интервенция, с цел да промени външния тип на носа си, както и за смяна на цвета и стила на косата й.

Но в последна сметка тя беше задържана в хостел на плажа след 43 дни бягство.

Армстронг направи втори опит да избегне правораздаването, когато тя се опита да избяга управляващи по време на медицински обзор отвън пандиза предишния месец. Тя е изправена пред настрана обвиняване за бягство.

Прочетете повече от Sky News:

Съдебните заседатели се съвещаваха към два часа след две седмици на свидетелски показания, преди да произнесат присъдата си в четвъртък.

По-рано приятелката на Уилсън Кейтлин Кеш сподели на съда, че е разкрила тялото й и се е пробвала да извърши сърдечна реанимация.

Тя сподели на правосъдните заседатели, че е изпратила известие на майката на Уилсън по-рано същия ден със известие: „ Вашето момиче е в сигурни ръце тук, в Остин. “

„ Почувствах доста виновност, че не съумях да я защитя “, сподели госпожа Кеш. „ Борих се за нея с всичко, което имах. “

Изображение: Снимка на Армстронг, оповестена преди този момент от полицията. Снимка: AP

Майката на Уилсън, Карън Уилсън, също сподели пред съда: „ От деня, в който се роди, тя имаше мощ в себе си.

„ Тя живееше по този начин, като че ли всеки ден беше последният й ден. И тя го изживя толкоз пълноценно. Тя в никакъв случай не губеше време... Сякаш знаеше, че животът й ще бъде къс. "

Армстронг, преподавател по йога, не свидетелства от свое име по време на процеса, който разбра, че нейният джип е забелязан покрай жилището по време на убийството на Уилсън.

Гилзите, открити покрай тялото на Уилсън, също подхождат на притежавания от Армстронг револвер.

Тя отхвърли убийството и юристите й твърдяха, че е била жертва на " призрачен сън " от косвени доказателства.

Армстронг е изправен пред до 99 години затвор.

Журито по делото стартира да разисква каква ще бъде нейната присъда и ще се върне към съд по-късно в петък.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР