Армията се включи в помощ на властите в Гърция срещу

...
Армията се включи в помощ на властите в Гърция срещу
Коментари Харесай

Армията се притече на помощ заради снежната буря

Армията се включи в помощ на управляващите в Гърция против проблемите, които основава снежната стихия Елпида. Дори на островите в Егейско море има блокирани пътища. Силният снеговалеж не нарушава трафика в Северна Гърция, съобщи кореспондентът на БНР.

Мащабна интервенция на военни елементи съумя да отвори част от пътищата в Атина. Стотици пасажери останаха блокирани в колите под преспи сняг за повече от 20 часа. В област Атика, която е мощно наранена от снежна стихия Елпида, избавителни екипи транспортираха хората на безвредно място. Аварийни екипи изтеглят блокираните в снега товарни камиони. Колите се движат наложително с вериги. Спрени са влакове и рейсове.

В осем области на страната държавното управление разгласи днешния ден за неработен, а министърът за гражданска отбрана Стилианидис прикани хората да не напущат домовете си. Училищата остават затворени. Нарушен е въздушният трафик. Затворени са пристанищата в област Атика. Ниски температури и доста сняг обгърнаха и огромна част от островите в Егейско море. На места там има спиране на електрозахранването. От Пътна полиция осведомят, че съвсем цялата пътна мрежа е заледена и приканват за деликатно шофиране. Опозицията изиска министри от кабинета да поемат отговорност и подадат оставка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР