Армията продължава да се топи, а все още не намираме

...
Армията продължава да се топи, а все още не намираме
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма политическа воля да се намали отливът на хора от армията

" Армията продължава да се топи, а към момента не намираме нужната политическа воля и запаси да се приключи отливът на хора. " Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в тържественото си слово във връзка отбелязването на 140 години от началото на военното обучение в България и откриването на първото военно учебно заведение, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново.
Президентът акцентира, че през днешния ден военното обучение е изправено пред съществени тествания.
" Динамичната и непрестанно изостряща се среда на сигурност и лимитираните запаси лимитират непрестанно условията към вас да определяте точните цели, да усвоявате нужните познания, да изграждате съответните умения и качества. Професионално квалифицираните офицери, сержанти и бойци са основата на модерната войска – тази войска, от която България има потребност ", сподели още президентът.
По думите му модерните оръжия и актуалните технологии в никакъв случай няма да могат да компенсират неналичието на хора.
" Трябва да влагаме повече в подготовката на бъдещите военни водачи. Точно тук е мястото, където се построяват тези водачи – хора с темперамент и умения, възпитани в идеалите и полезностите на родолюбието, достойнството и дълга ", уточни Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР