Армията от хакери на Северна Корея е предприела поне седем

...
Армията от хакери на Северна Корея е предприела поне седем
Коментари Харесай

Северна Корея откраднала криптовалути за 400 млн. долара през миналата година, сочи доклад

Армията от хакери на Северна Корея е подхванала най-малко седем офанзиви против платформи за криптовалути през 2021 година, което е донесло за тоталитарната страна доходи от близо 400 млн. $ под формата на цифрови активи, сочи изследване. Това е нарастване от 40% по отношение на миналата година, твърди отчет на компанията за блокчейн изследвания Chainalysis, добавяйки, че офанзивите са били главно против капиталови компании и централизирани тържища, предава Bloomberg.

„ Тези действия, взети дружно, рисуват портрет на страна, която поддържа закононарушенията с криптовалути в голям мащаб ”, написа в отчета.

Заключенията на Chainalysis акцентират, че севернокорейският водач Ким Чен Ун разчита на хакери, подкрепяни от страната. Съединени американски щати и Съветът за сигурност на Организацията на обединените народи декларират, че киберпрестъпленията на страната оказват помощ, както за финансирането на програмата за нуклеарно оръжие на Северна Корея, по този начин и за поддържане на стопанската система, която е наранена от световните наказания, наложени поради проби на атомна бомба и ракети с огромен обхват.
Защо държавното управление на Съединени американски щати има голямо количество биткойн и какво прави с него?
От години американското държавно управление организира търгове за продажба на биткойн и други криптовалути. От дистанцията на времето наподобява,...
Прочети повече
Посочената стойност в отчета се равнява на почти 1.5% от стопанската система на Северна Корея през 2020 година, като евентуално оформя над 10% от годишния бюджет за защита на страната.

Парите, който Северна Корея си набира посредством киберпрестъпления, й оказват помощ да „ финансира държавни цели, като нуклеарна и ракетна стратегия ”, декларират от Службата на Директора на националното разузнаване на Съединени американски щати в некласифициран отчет през 2021 година.

Докладът на Chainalysis показва, че Северна Корея е употребила фишинг, злоумишлен програмен продукт и усъвършенствано обществено инженерство, с цел да извлича средства. „ След като Северна Корея получава настойничество върху средствата, те стартират деликатен развой по изпиране, с цел да прикрият и осребрят парите си. ”, написа в отчета.

Според проучването, Северна Корея краде необятна гама криптовалути. Това е нараснало сложността на интервенциите по пране на пари, които стават все по-предпазливи всяка година.
Goldman Sachs: Биткойн ще продължи да лишава пазарен дял от златото
Биткойн ще продължи да лишава пазарен дял от златото поради необятното приемане на цифровите активи. Така, прогнозите, че криптовалутат...
Прочети повече
Азиатската страна се пробва да набира средства по два съществени метода за заобикаляне на интернационалните наказания, показват от Съединени американски щати и Организация на обединените нации. Първият разчита на киберпрестъпленията. Вторият способ е трансфер на артикули, като въглища, от една доставка към друга – счита се, че страната трансферира товари от един транспортен съд на различен или противоположното, като двете плавателни средства се опитат да прикрият идентичността си.

Понастоящем Северна Корея има над 6 000 души, които се занимават с киберпрестъпления в звено, носещо името „ Бюро 121 ”, съгласно оценки в некласифицирани отбранителни отчети на Съединени американски щати и Южна Корея.

Правителството на Съединени американски щати преследва хипотетични севернокорейски сътрудници, подавайки наказателни тъжби против хора, които съгласно щатските управляващи са получили нелегално поверителни данни от Sony Pictures Entertainment Inc. през 2014 година и са забъркани в кражбата на 81 млн. $ от централната банка на Бангладеш през 2016 година. Северна Корея отхвърля каквото и да било присъединяване в тези хакерски офанзиви.

Още:

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР