Армията няма да предприема действия между 10 ч. и 14

...
Армията няма да предприема действия между 10 ч. и 14
Коментари Харесай

Израел обяви тактическа пауза в сраженията и два коридора за изтегляне на цивилни в Газа

Армията няма да подхваща дейности сред 10 ч. и 14 ч. локално време (8 ч. по Гринуич и 12 ч. по Гринуич) по филантропични аргументи, оповестиха израелските сили в обществената мрежа " Екс ".

Военните прибавиха, че вършат и тактическо преустановяване на бойните дейности за няколко часа в бежанския лагер Джабалия, с цел да разрешат на цивилни да избягат оттова също.

" За ваша сигурност, апелирам присъединете се към стотиците хиляди поданици, които се реалокираха на юг в последните няколко дни ", съобщи представител на израелската войска на арабски в " Екс ".

На жителите на северните региони на Газа се разрешава да употребяват два пътя на юг - пътя по крайбрежието на Средиземно море и пътя, който пресича централната част на палестинската територия.

Палестинският министър на опазването на здравето пък заяви, че има риск 39 бебета да починат в болница " Ал Шифа " заради липса на електричество, О2 и медикаменти, съобщи Ройтерс. Говорителят на здравното ведомство в анклава разяснява, че работата на болничния комплекс " Ал Шифа " - най-големия в Газа, е прекъсната, откакто лечебното заведение към този момент не разполага с гориво.  " В резултат новородено умря в кувьоз, където има 45 бебета ", сподели Ашраф Ал Кидра.

" Ситуацията е по-зле, в сравнение с някой може да си показа. Обсадени сме в комплекса на болница " Ал Шифа ", а окупаторите вземат на прицел множеството здания в комплекса ", добави той.

Израелската войска заяви, че бойците на " Хамас ", които предишния месец нападнаха градове и кибуци в Южен Израел, са открили командни центрове под постройката на " Ал Шифа " и под други лечебни заведения в Газа и по този метод ги трансформират във военни цели.

" Хамас " отхвърля да употребява цивилни като човешки щит, а здравните управляващи в Газа споделят, че растящият брой израелски удари по лечебни заведения или покрай тях, излагат на риск пациентите, медицинския личен състав и хилядите евакуирани, които са се подслонили в постройките на лечебните заведения или в близки постройки.

" Окупационните сили стрелят по хора, които се движат вътре в комплекса, което лимитира опциите ни да се придвижваме в другите елементи на болничното заведение. Някои хора се пробваха да си тръгнат и тогава по тях беше открита пукотевица ", сподели Ал Кидра и добави, че в болничното заведение няма електричество и интернет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР