Армията не е проявила интерес към бронираната транспортна техника, която

...
Армията не е проявила интерес към бронираната транспортна техника, която
Коментари Харесай

Тагарев: Армията не е проявила интерес към БТР-ите, която парламентът предостави на Украйна

Армията не е показала интерес към бронираната транспортна техника, която Народното събрание реши да даде на Украйна. Това съобщи министъра на защитата Тодор Тагарев, който разяснява ветото на президента, преди чуване му в парламентарната комисия по защита. Тагарев уточни, че армията разполага с подобен вид машини.

Радев върна за ново разискване в Народното събрание Закона за одобрение на Споразумението, с което България дава безплатно на Украйна бронирана транспортна техника. В претекстовете към ветото е маркирано, че народните представители не са били задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което ги слага в неспособност обективно да преценяват дали предоставяната техника е с отпаднала нужда.

Мотивите на президента не са свързани с Министерството на защитата, тъй като машините са благосъстоятелност на Министерството на вътрешните работи и изложените доводи са свързани с тяхното евентуално потребление за защита на границата и дейности при бедствия и повреди, разяснява още Тагарев, представен в Българска телеграфна агенция.

Тези машини са дадени на основаните Вътрешни войски 80-те години и не са употребявани от жандармерията. За Министерство на вътрешните работи те изрично са с отпаднала нужда. Това не са машини, с които могат ( бел.ред. украинската войска ) да тръгнат в офанзива, само че в избрани условия си правят работата. Това са колесни машини и не могат да бъдат употребявани при сняг, първо би трябвало да минат снегорини, с цел да разчистят. За защита на границата би трябвало високо проходима техника, изясни министърът.

Не е дискутиран въпросът кой ще поеме разноските по превоза на техниката до Украйна, сподели още Тодор Тагарев.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР