Армията на Южна Корея твърди, че Северна Корея е изстреляла

...
Армията на Южна Корея твърди, че Северна Корея е изстреляла
Коментари Харесай

Северна Корея с нови изстрелвания в морето

Армията на Южна Корея твърди, че Северна Корея е изстреляла повече снаряди в морето, оповестиха международните осведомителни организации. Снарядите са изстреляни два пъти от регион на източното крайбрежие.

Съвместните началници на щаба не споделиха незабавно какви тъкмо са оръжията и какъв брой надалеч са летели.

През последните седмици Северна Корея организира поредност от балистични проби с дребен обхват на деяние, като изрази неодобрение от застоялите нуклеарни договаряния със Съединени американски щати и продължаването на взаимните военни учения сред Съединени американски щати и Южна Корея, които Северът преглежда като подготовка за инвазия.

Експерти настояват, че омаловажаването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на изстрелванията на Севера е разрешило на страната да има повече благоприятни условия за усилване на тестовата си активност.

Съвместните ръководители на щабове сигнализираха за изстрелванията часове, откакто Северът излезе с изказване, с което съобщи, че е безсмислено Сеул да се надява на обновяване на междукорейския разговор, до момента в който продължава военните си учения със Съединени американски щати.

Всеки ход на Съединени американски щати за слагане на нови ракети със междинен обхват на деяние в Южна Корея може да провокира "нова студена война " и ескалираща конкуренция с въоръжаване в района, обявиха в сряда държавните медии на Северна Корея.

Този месец американският министър на защитата Марк Еспер съобщи, че поддържа слагането на ракети със междинен обхват в Азия, ден откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от контракта с Русия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР