Армията на Йордания съобщи днес, че е свалила дрон, който

...
Армията на Йордания съобщи днес, че е свалила дрон, който
Коментари Харесай

Армията на Йордания съобщи, че е свалила дрон, пренасял наркотици от Сирия

Армията на Йордания заяви през днешния ден, че е свалила дрон, който пренасял през границата опиати от Сирия, както и че няма да разреши граничният регион на страната да се трансформира във фронтова линия на обвързвана с Иран война против опиатите, съобщи Ройтерс.

Кралството упреква проирански въоръжени групировки, за които твърди, че са защитавани от подразделения на сирийската войска, в контрабанда на опиати през йорданската граница към доходоносните пазари в Персийския залив.

Дамаск твърди, че прави всичко допустимо, с цел да спре противозаконната търговия и продължава да разрушава вериги за контрабанда в южната част на страната. Той отхвърля в контрабандата да вземат участие подкрепяни от Иран въоръжени групировки, свързани с неговата войска и сили за сигурност.

Рязкото увеличение на опитите за контрабанда принуди Йордания предходната година да промени разпоредбите за деяние на армията по границата и да разреши на военните да употребяват съкрушителна мощ. " Продължаваме да се оправяме с увереност и със мощ с всички закани за нашите граници и всички опити за дестабилизиране на сигурността на страната ", се споделя в изказване на армията. Летателният уред, който пренасял метамфетамин на кристали, е бил прехванат и свален от йорданската страна на границата, се прибавя в изказването.

Опустошената от война Сирия се трансформира в един от главните центрове за търговията с опиати в района, а цената й доближава няколко милиарда $, показва Ройтерс. Йордания е съществена директна точка за създавания в Сирия метамфетамин, прочут като каптагон, към богатите на нефт страни от Залива, считат западни експерти по битката против опиатите и Вашингтон.

Йордански чиновници оповестиха, че изразили опасения пред сирийските управляващи, само че макар получените обещания, не са забелязали същински опити за преустановяване на незаконната търговия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР