Армията на ЦАР, с подкрепата на руски инструктори, е победила

...
Армията на ЦАР, с подкрепата на руски инструктори, е победила
Коментари Харесай

Руският посланик в ЦАР призна за близо 2000 руски инструктори

Армията на ЦАР, с поддръжката на съветски инструктори , е победила множеството от противозаконните въоръжени групировки в страната.

В изявление за съветската организация Новости от през днешния ден съветският дипломат в Банги Александър Бикантов признава за наличието на 1890 съветски " инструктори " в Централноафриканската република. До този миг наличието на съветски наемници.
 Посолството на Европейски Съюз в ЦАР е опустошено след пожар
Посолството на Европейски Съюз в ЦАР е опустошено след пожар

В страната се води революция

" Що се отнася до противозаконните въоръжени групи, вследствие на сполучливите отбранителни дейности на армията на ЦАР с поддръжката на съветски инструктори множеството от бандите бяха разрушени и се трансфораха в дребни незаконни групи, занимаващи се с грабежи и принуждение ", декларира посланикът, който показва, че управляващите там правят оценка високо работата на руснаците в образованието на локалните военни, служители на реда и жандармеристи, както и съветските препоръки в битката против противозаконните въоръжени групи.

По думите Бикантов " публичното мнение е единомислещо, че Русия е съумяла да предотврати насилственото събаряне на държавното управление в ЦАР и вследствие на това нов кръг от революция "

По-рано Александър Бикантов съобщи пред РИА Новости, че общият брой на съветските инструктори в страната, които образоват военнослужещи от държавната войска и които са там с уведомлението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Комитета по глобите, е 1135 души. Александър Бикантов декларира и че властта в Бенги се интересува от увеличение на техния брой, а искане за това е импортирано публично в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации .
 Африка: Новото полесражение на Путин против Запада
Африка: Новото полесражение на Путин против Запада

Имперските упоритости на Кремъл

В последните две години частната военна компания " Вагнер ", учредена от Евгений Пригожин, се трансформира в главен състезател в една от най-бедните африкански страни, измествайки. Богатата на минерални запаси Централноафриканска република се намира в положение на гражданската война от 2012 година насам.
 Организация на обединените нации с отчет за съветските наемници в ЦАР
Организация на обединените нации с отчет за съветските наемници в ЦАР

Разплитане на скандала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР