Армията на Тайван за първи свали неидентифициран граждански дрон, навлязъл

...
Армията на Тайван за първи свали неидентифициран граждански дрон, навлязъл
Коментари Харесай

Тайван за първи път свали дрон край бреговете на Китай

Армията на Тайван за първи смъкна неидентифициран цивилен дрон, навлязъл във въздушното пространство на страната, оповестява " Ройтерс ".

Безпилотният уред е бил ударен край дребен остров до китайския бряг.

Това се случва ден, откакто за справяне с сходни случаи на нахлуване на територията на страната.

В последно време тайванските управляващи са ядосани, че китайски дронове постоянно летят над острови, следени от Тайван и намиращи се покрай крайбрежията на Китай.

Командването на островите Цзинмън заяви, че дронът е навлязъл във въздушното пространство над Лъвския остров малко след обяд локално време. Цзинмън е група от острови под тайвански надзор, намиращи се против китайските градове Сямън и Цюанчжоу.
 Тайван се закани да контраатакува Китай
Тайван се закани да контраатакува Китай

Ако китайски самолети или кораби навлязат в територията на острова

Въпреки че войските на острова са отправили предизвестие към дрона да напусне региона, това не се е случило, заради което летателния уред е бил свален и е паднал в морето.

Тайван за първи път стреля предупредително по дрон във вторник, откакто президентът Цай Инуън подреди военните да подхващат  срещу " китайските провокации ".

По-рано през днешния ден Цай съобщи, че Пекин употребява дронове и други тактики " от сивата зона ", с цел да се опита да сплаши Тайпе . Тя акцентира, че Тайван няма да провокира разногласия, само че това не значи, че няма да подхваща контрамерки.

Тайван управлява Цзинмън, далечен единствено на неколкостотин метра от континентален Китай, от 1949 година, когато победеното държавно управление на Република Китай бяга в Тайпе след загубата на гражданската война от комунистите, ръководени от Мао Цзедун.

По време на Студената война Китай постоянно е обстрелвал Цзинмън и други следени от Тайван острови по китайското крайбрежие, които в този момент са туристически дестинации.
 Тайван упрекна Китай в симулация на офанзиви против американски кораби
Тайван упрекна Китай в симулация на офанзиви против американски кораби

Пекин се опитвал да попречи на непознати сили да оказват помощ на Тайван при война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР