Армията на Сирия разби дългогодишната обсада на „Ислямска държава на

...
Армията на Сирия разби дългогодишната обсада на „Ислямска държава на
Коментари Харесай

Сирийската армия разби дългогодишната блокада на Дейр ез-Зор

Армията на Сирия разруши дългогодишната блокада на „ Ислямска страна " на държавния анклав Дейр ез-Зор, навлизайки във военна база в града, предава „ Франс прес ", като се базира на сирийската държавна организация.

„ Армията на САР напредва към източната част на Дейр ез-Зор и разруши обсадата на „ Ислямска страна ", се споделя в известие от организация SANA.

Мащабното нахлуване на държавните елементи се поддържа по въздух от бойната авиация на съветските Въздушнокосмически сили.

„ В източната част на Сирия държавните войски при поддръжката на съветската авиация развиват нахлуване към град Дейр ез-Зор. Групировката на сирийските войски под командването на военачалник Хасан Сухел, настояща в южната част на провинция Ракка, през последните денонощия се е придвижила на осем км. и е овладяла две стратегически значими височини ", написа в публично заявление на съветското министерство на защитата.

По данни на съветските управляващи отрядите на сирийската войска, водещи настъплението в посока Ес Сухне вследствие на настъплението са изтласкали терористите от „ Ислямска страна " от позициите им край пътя сред Палмира и Дейр ез Зор и са достигнали до покрайнините на обитаемото място Бир Калакеб.

Междувременно съветската фрегата " Адмирал Есен " изстреля крилати ракети " Калибър " по позиции на ислямистите край Деир ез-Зор. Атаката е била против укрепления в предградията на град Еш-Шол, които се отбраняват от терористи, пристигнали от Русия и страни от Оперативно-наблюдателно дело.

" Ударите с " Калибър " са нанесени по авансово разузнати по няколко канала и открити цели на терористите от ИДИЛ ", оповестиха от военното министерство в Москва.

От там акцентират, че сирийската войска продължава интервенцията по унищожаването на бойните елементи на ислямистите в региона на Деир ез-Зор. Разгромът на терористите и деблокирането на града ще стане крупно стратегическо проваляне за " Ислямска страна ", акцентират от съветското министерство на защитата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР