Армията на САЩ ускорява процеса на покупки на оръжия, за

...
Армията на САЩ ускорява процеса на покупки на оръжия, за
Коментари Харесай

САЩ ускоряват покупката на оръжия за армията заради войната в Украйна

Армията на Съединени американски щати форсира процеса на покупки на оръжия, с цел да подписа повече контракти, нужни за попълване на американските ресурси от оръжия, изчерпани от доставките за Украйна. Пентагонът изследва кои договори за муниции са най-подходящи за дълготрайни договори, стига Конгресът да утвърди двупартиен законопроект, показан предишния месец пред Сената.

Законопроектът предлага на Пентагона да бъдат предоставени пълномощия за военновременни поръчки, което ще му разреши да употребява многогодишни контракти за закупуване на големи количества високоприоритетни муниции, с цел да помогне на Украйна и да попълни запасите на Съединени американски щати.

Програмите за муниции, за които е най-вероятно да се приложи този метод, ще бъдат тези, които военното министерство към този момент купува в огромни мащаби и с натоварени индустриални линии, съобщи Дъг Буш, шеф на отдела за доставяне в армията, представен от Defense News. Управляемите ракетни системи за неведнъж изстрелване (GMLRS) и ракетите Patriot са преди всичко измежду оръжейните системи, създавани в огромни количества, сподели той. Освен това пусковите установки на високомобилната артилерийска ракетна система HIMARS биха могли да бъдат претендент за дълготраен контракт, означи Буш.
Реклама
" Това би било извънредно за армията, само че това може да е събитие, при което е добра концепция, само че към момента работим по това и всичко, което вършим, ще изисква особено утвърждение от Конгреса както от възложителите, по този начин и от изпълнителите ", сподели той. Буш добави, че Конгресът " поддържа многогодишните подходи, стига данните да се потвърдят ".
Източник: Reuters
Ще би трябвало да потвърдим, че във всеки обособен случай многогодишният контракт ще спести разноски и ще обезпечи устойчиво производството, изяснява Буш. Като прибавя, че този метод може да бъде прибавен за няколко прогрома за въоръжаване на армията, само че не за всички.
Попълване на запасите, изпратени в Украйна
През последния месец американската войска е сключила с Lockheed Martin контракт на стойност 521 млн. $ за попълване на американските ресурси от GMLRS, доставени на Украйна. На 17 ноември компанията е сключила контракт с армията на стойност 14.4 млн. $ за увеличение на индустриалния потенциал за бързо попълване на американските ресурси от HIMARS. През октомври производителят също по този начин е спечелил контракт на стойност 179 млн. $ за подмяна на системите HIMARS, изпращани в Украйна, дружно с поръчка на GMLRS.

В момента Lockheed е готова да създава 60 пускови установки HIMARS годишно, само че договорът, подписан при започване на октомври, ще разреши на компанията да усили производството до 96 годишно, съобщи представител на компанията пред Defense News. Компанията е направила вложения в инфраструктурата на завода и ще може да усили производството в границите на същото дружество, добави представителят.
Реклама
Миналия месец Буш съобщи пред Defense News, че армията употребява голям брой способи за ускорение на договорите, които ще попълнят доставките, ориентирани към Украйна. Към октомври американската войска е сключила контракти за въоръжение и съоръжение, свързани с Украйна, на стойност към 3.4 милиарда $.
Свързани публикации Войната | Херсон падна. Как ще продължи офанзивата на Украйна 17 ноември 2022, 08:49 Има ли водач в " заместващия " изтребител 16 ноември 2022, 12:49 Войната в Украйна | Игра на дронове 28 октомври 2022, 16:20 Мегатъргът за бойните машини на пехотата потегля изначало 20 октомври 2022, 13:04 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР