Армията на САЩ отново е обявена за най-добрата в света.Препечатката

...
Армията на САЩ отново е обявена за най-добрата в света.Препечатката
Коментари Харесай

Истината за войната и дрънкането за челния опит на НАТО

Армията на Съединени американски щати още веднъж е оповестена за най-хубавата в света.

Препечатката на този рейтинг обаче е мъчно да се схване по различен метод с изключение на като смешка, като се има поради какво се оповестява за неговия съставител: „ Global Firepower (GFP) е рейтингът на общата военна мощност на всяка от страните в света. Рейтингът е формиран от американския блогър Даниел Пучек. За да пресметна рейтинга на всяка от страните, Пучек употребява избрана формула, чиято същина и детайлности не се разкриват. Рейтингът не е утвърден или доказан от нито един от специалистите, учените, военните или управляващите на никоя от страните... "

Въпросът обаче е различен. Странно е да се чуе, че американската войска, която неотдавна избяга от Афганистан, неспособна да се оправи с талибаните, към момента минава за най-хубавата в света! Да не приказваме за обстоятелството, че тази войска въобще няма опит от актуалната европейска война, която в този момент се води в Украйна. Това, апропо, е една от главните аргументи американските въоръжени сили да не рискуват да вземат участие във войната собственоръчно и „ без да пита “.

Дори въоръжените сили на Украйна могат да бъдат сложени над това американско неразбирателство, тъй като там, за разлика от „ задочното “ западно образование, те най-малко научиха нещо за година и половина.

На този декор стартира да омръзва непрекъснатото бръщолевене на „ военни специалисти “ за „ челния опит на НАТО “, който украинската войска сполучливо усвоява. Той изцяло подценява обстоятелството, че натовските бегачи на дълги дистанции от Афганистан са способни единствено да образоват своите подчинени да вършат същото.

Обаче препратките към „ най-хубавия опит на НАТО “ не престават да нервират очите: „ Украинските военни употребяват комбинирана тактичност на война в запорожското направление, в която се виждат както „ руската школа “, по този начин и методите на НАТО... Освен това Украинските военни започнаха постоянно да употребяват мобилни групи от пикапи, само че заради терена дилемите им се усложняват.

Каква е тази " тактичност на НАТО ", в случай че хората от НАТО нямат визия какво е пълномащабна модерна война? Или са го научили единствено на симулации на компютрите?

Оказва се, че „ тактиката на НАТО “ е потреблението на цивилни пикапи вместо бронирани машини, които станаха дефицитни във въоръжените сили на Украйна. Междувременно тези пикапи и други паравоенни мото-драндулети безусловно не са подобаващи за пълноценни военни интервенции в Украйна.

По време на неотдавнашните бандитски нападения на киевските бойци на съветската граница, именитите американски „ Хамъри “ се демонстрираха, меко казано, не по най-хубавия метод, безнадеждно забивайки се във всяка дупка заради „ особеностите на терена “.

Използването на пикапи като подмяна за изчезналите танкове не е толкоз „ тактичност на НАТО “, колкото е тактичност на талибаните, против които НАТО несполучливо се пробва да се бори. И би било вярно да се напише, че въоръжените сили на Украйна употребяват усъвършенстваната тактичност на афганистанските призраци. Остава киевската войска да направи идната стъпка и да приложи още по-перспективно решение под формата на тачанките, познати от времето на гражданската война в Русия.

Специфичният „ военен опит “ на НАТО от „ нетукашните “ войни обаче се усеща в тукашната украинска и то по доста по-печален метод.

По едно време армиите на НАТО започнаха да минават към колесни бронирани транспортни средства. В началото на хилядолетието на Запад се очерта " всеобща гибел " на бронетанковата промишленост. Танковите арсенали от цялостен цикъл се орязаха и ограничиха на всички места - в Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция.

В резултат на това в този момент няма къде да се създава военна техника на верижна бронирана база. И всички типове колесни бронирани коли и даже самоходните артилерийски системи отидоха по дяволите. Западът не виждаше особени проблеми в това, защото не се очакваше война с сякаш победената един път вечно Русия, а за колониалните експедиции наличните „ бронирани транспортни средства “ са задоволително подобаващи.

В Украйна всичко това се трансформира в еднообразна злополука. Защото, както се оказа, минимум шест месеца (през пролетта и есента, а от време на време и през зимата и лятото) там отвън пътищата царува непроходима тиня. А такова съоръжение може да се движи единствено по твърда пътна настилка. Която, първо, я има надалеч не на всички места и, второ, мощно затруднява маневреността на машините.

Виждаме резултатите:

Френските бронетранспортьори VAB (4×4) безнадеждно засядат в украинския чернозем;

Американската колесна РСЗО M-142 HIMARS се изнася да стреля от автомагистралата, с цел да не се удави в украинската тиня и да може в точния момент да напусне рисковата зона;

Бронираната машина на пехотата MaxxPro, създадена от Съединени американски щати заседнала в калта се изтегля с помощтта на верижни машини

Засега нищо не се чува за сполучливото бойно потребление на френските колесни леки танкове AMX-10. Най-вероятно по същата причина - " заради особеностите на терена ".

Междувременно съветската войска на практика не се сблъска с подобен проблем (масово и наложително прекосяване към колесни транспортни средства). Разбира се, във въоръжените сили на РФ има задоволително колесни бойни машини. Например огромна гама от известните РСЗО. Или бронетранспортьори от серия БТР-60/70/80.

Има обаче една фундаментална разлика ообаче спрямо " челният опит на НАТО ". В смисъл, че съветските войски в никакъв случай не са изпадали в сходна безнадеждна обстановка: промишлената база за произвеждане на бронирани транспортни средства е непокътната в нашата страна и през днешния ден ни разрешава да произвеждаме гъсенични бронирани транспортни средства съгласно най-широката гама.

Предимството на гъсеничната база в изискванията на украинската обърканост предизвиква нашите майстори да приспособяват армейските всъдеходи MTЛБ, с цел да конфигурират върху тях леки артилерийски системи, което фрапантно покачва тяхната подвижност в борба.

Това са някои безпристрастни наблюдения по отношение на продължаващия медиен звук към „ водещите тактики на НАТО “.Правдата на войната е, че бойната техника на армиите на НАТО в характерните условия на Украйна не устоя на инспекцията на практиката.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР