Армията на САЩ намалява числеността на силите си с около

...
Армията на САЩ намалява числеността на силите си с около
Коментари Харесай

САЩ преструктурира армията си, готви се за нова голяма война

Армията на Съединени американски щати понижава числеността на силите си с към 24 000 души, или съвсем 5 %, и се преструктурира, с цел да бъде в положение да води по-добре идната огромна война, защото службата се бори с дефицита на фрагменти, който не разрешава да се привлекат задоволително бойци, с цел да се запълнят всички работни места, пише  Associated Press.

Съкращенията ще се отнасят най-вече до към този момент освободени длъжности, а не до действителни бойци, в това число до длъжности, свързани с битката с бунтовниците, които бяха многочислени по време на войните в Ирак и Афганистан, само че през днешния ден не са толкоз нужни. Около 3 000 от съкращенията ще бъдат осъществени в армейските сили за специфични интервенции.

В същото време обаче проектът планува да се прибавят към 7500 военнослужещи в други значими задачи, в това число подразделения за въздушна защита и битка с дронове, както и пет нови оперативни групи по света с усъвършенствани кибернетични, разследващи и ударни качества на далечни дистанции, написа " Фокус ".

Секретарят на армията Кристин Вормут съобщи, че тя и началникът на армията военачалник Ранди Джордж са работили за понижаване на броя на местата, където има празни или непотребни позиции.

" Отдалечаваме се от битката с тероризма и бунтовничеството. Искаме да се подготвим за широкомащабни бойни интервенции ", съобщи Вормут пред кореспонденти във вторник. " Така че разгледахме къде има елементи от структурата на силите, които евентуално са били по-свързани с битката с бунтовниците, да вземем за пример, и от които към този момент не се нуждаем. "

Джордж добави, че ръководителите на армията са създали доста разбори, с цел да изберат местата за съкращения.

" Нещата, които желаеме да нямаме в нашето формирование, в действителност са неща, които не считаме, че ще ни създадат сполучливи на бойното поле отсега нататък ", разяснява той.

Според документ на армията службата е " доста преструктурирана " и няма задоволително бойци, които да запълнят съществуващите подразделения. В него се показва, че съкращенията са " пространства ", а не " лица " и армията няма да желае от бойците да изоставен силите.

Планираният развой на преструктуриране идва след две десетилетия на война в Ирак и Афганистан, които принудиха армията бързо и фрапантно да се разшири, с цел да запълни бригадите, изпращани на фронта. Това включи и огромна задача за битка с бунтовниците, с цел да се пребори с " Ал Кайда ", талибаните и групировката " Ислямска страна ".

С течение на времето фокусът на армията се измести към конкуренцията на великите сили от страна на съперници като Китай и Русия, както и заканите от Иран и Северна Корея.

Войната в Украйна пък сподели нуждата от по-голям акцент върху системите за противовъздушна защита и високотехнологичните качества както за потребление, по този начин и за противопоставяне на безпилотни летателни апарати с въздушно и морско базиране.

Ръководителите на армията настояват, че са разгледали деликатно всички профилирани длъжности в службата в търсене тук-там за редуциране. Освен това те са проучили продължаващите старания за модернизиране на армията с нови високотехнологични оръжия, с цел да дефинират къде би трябвало да се съсредоточат спомагателните сили.

Според проекта армията ще редуцира към 10 000 места за инженери и други сходни длъжности, които са свързани с задачите за битка с бунтовниците. Допълнителни 2700 съкращения ще дойдат от елементи, които не се разпростират постоянно и могат да бъдат съкратени, а 6500 ще идват от разнообразни обучителни и други длъжности.

Ще бъдат съкратени и към 10 000 длъжности от кавалерийски ескадрили, бригадни бойни екипи " Страйкър ", пехотни бригадни бойни екипи и бригади за подкрепяне на силите за сигурност, които се употребяват за образование на задгранични сили.

Измененията съставляват забележителна смяна в подготовката на армията за широкомащабни бойни интервенции против по-усъвършенствани врагове. Но те също по този начин акцентират сериозните провокации при набирането на бойци, пред които са изправени всички военни служби.

През последната фискална година, която завърши на 30 септември, Военноморските сили, Сухопътните войски и Военновъздушните сили не са съумели да реализират задачите си за набиране на личен състав, до момента в който Морската пехота и дребните Космически сили са постигнали задачите си. Армията е привлякла малко повече от 50 000 новобранци, което е много по-малко от обществено оповестената " амбициозна цел " от 65 000 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР