Армията на САЩ има да извърви дълъг път“, за да

...
Армията на САЩ има да извърви дълъг път“, за да
Коментари Харесай

Армейски генерал Марк Мили е разтревожен от липсата на боеприпаси в САЩ за война с Русия и Китай

Армията на Съединени американски щати " има да извърви дълъг път “, с цел да усили запасите си от муниции и да подсигурява, че страната е подготвена за всяка широкомащабна война, съобщи висшият боен офицер на Съединени американски щати пред Конгреса в сряда, представен от Associated Press.

Армейски военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, означи, че войната в Украйна е подчертала интензивната приложимост на муниции, която е нужна по време на всеки огромен спор.

Той и министърът на защитата Лойд Остин бяха изправени пред многократни въпроси от членове на Конгреса тази седмица за въздействието, което войната оказва върху Пентагона, защото той доставя на Украйна огромна част от амунициите, от които се нуждае, с цел да отблъсне съветските сили.

Те показват, че спорът е предиздвикал Съединени американски щати да усилят индустриалните равнища и да преоценят какъв брой от запасите в действителност са нужни, защото напрежението с Китай и Русия продължава да пораства.

" Ако имаше война на Корейския полуостров или война на великите сили сред Съединените щати и Русия или Съединените щати и Китай, равнищата на ползване щяха да бъдат отвън графиките “, съобщи Мили в показания пред Комитета по въоръжените сили в Камарата на представителите в сряда (американско време). " Така че съм угрижен. Знам, че секретарят е... имаме способи да се уверим, че запасите ни са готови за действителни непредвидени обстановки “.

По думите му Остин е наредил на военните да извършат цялостен обзор на всички свои военни проекти и да оценят прогнозите за боеприпасите, които по-късно могат да образуват основата за бъдещи бюджетни претенции.

Пентагонът желае 30 милиона $ в бюджета за фискалната 2024 година, с цел да влага в индустриалната база и да " купи оптималния брой муниции, които американската промишленост може да създаде “, означи Остин по време на същото чуване.

В свидетелски показания по-рано тази седмица министърът на армията Кристин Уормът съобщи пред законодателите, че сега армията се усеща " комфортно, че количеството смъртоносна помощ, което предоставяме, не подкопава нашата подготвеност, само че ние следим деликатно това “.

Основен проблем са 155 мм муниции. Съединени американски щати са изпратили на Украйна 160 гаубици и повече от 1 милион 155-милиметрови снаряди за гаубици. Според Пентагона боеприпасите са били употребявани с до 3000 изстрела дневно.

Уормът, който посети завода за муниции Scranton Army в Пенсилвания, където се създават гилзите за снарядите, означи, че службата е поискала 1,5 милиарда $ в бюджета, с цел да може да поддържа това производствоТя означи, че Съединени американски щати биха желали да усилят производството от към 20 000 снаряда на месец до 75 000 на месец до 2025 година

" Ние работим в доста тясно съдействие с промишлеността, с цел да се опитаме да създадем всичко допустимо, с цел да им помогнем да улеснят увеличението както на размера на тяхното произвеждане, по този начин и на скоростта на тяхното произвеждане “, обясни Уормът.

Попитан за въздействието върху американските войски, военачалник Джеймс Макконвил, началник-щаб на армията, уточни, че военните употребяват към 150 000 снаряда годишно за образование - или почти 14 000 на месец.

Друга точка на напън са боеприпасите за  реактивните системи за залпов огън, които Съединени американски щати също изпращат в Украйна. По думите на Уормът, Съединени американски щати работят за увеличение на производството от към 6 000 годишно на 15 000 годишно.

Остин и Уормът също обявиха, че Пентагонът се надява, че Конгресът ще му разреши да прави многогодишни проекти за доставки, с цел да спести пари и да обезпечи непоклатимост за промишлеността.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР