Армията на Русия е на 9 километра от Киев, а

...
Армията на Русия е на 9 километра от Киев, а
Коментари Харесай

Reuters: Руската армия е в покрайнните на Киев. 118 военни обекта на Украйна са изведени от строя

Армията на Русия е на 9 километра от Киев, а междувеменно още съветски бойци не престават да навлизат в Украйна, заяви Ройтерс базирайки се на информация от върховен американски чиновник.

Американското разузнаване твърди, че Киев ще падне в идващите часове. Американското издание New York Times, базирайки се на Пентагона, заяви, че хипотетичната цел на съветската специфична интервенция в Украйна е свалянето на настоящето държавно управление и разгласява прогноза на разузнаването за рухването на столицата на Украйна.

Атаката на съветската войска против Украйна продължава през днешния ден втори ден, сражения се водят в покрайнините на столицата Киев. След серия от детонации тази заран се чака денем съветски танкове да навлязат в столицата.

Жертвите от първия ден на съветското навлизане са 137 - измежду тях и цивилни, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

118 военни обекта на Украйна бяха изведени от строя. Свалени са 5 бойни самолета, 1 хеликоптер, 5 безпилотни летателни апарата. Унищожени са 18 танка и други бойни бронирани машини, 7 реактивни системи за залпов огън, 41 единици специфични военни машини и 5 бойни катера.

В региона на Змийския остров 82 украински военнослужещи предадоха оръжие и непринудено се предадоха на поделение на въоръжените сили на РФ. Ще подпишат отвод за военни дейности. Скоро ще бъдат върнати при фамилиите си. Други 11 военнослужещи от 53-та обособена механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна се предадоха покрай обитаемото място Николаевск.

Действията на украинската войска са довели до към 800 жертви измежду съветските войски от през ранните часове в четвъртък. Това сочат данни на украинското Министерство на защитата, представени от CNN. От американската медия обаче акцентират, че нейни източници не могат да потвърдят сигурно точността на данните.

Освен това, сочат от украинската страна - унищожени са над 30 съветски танка, както и седем самолета и шест хеликоптера.

Същевременно украинската войска е взривила мост над река Тетерев, намираща се на към 50 километра от столицата Киев, като задачата е да се затрудни прекосяването на съветските танкови колони, насочили се към столицата.

Съединените щати считат, че съветската инвазия има за цел да " обезглави " държавното управление в ръководената от Володимир Зеленски Украйна и по тази причина едно от главните три посоки на офанзивата е ориентирано против столицата Киев.

Във въздушните си удари против Украйна съветската войска е изстреляла над 160 ракети, заяви CNN, като цитира почитан чиновник в региона на защитата.

Повечето от тези ракети са били “балистични с дребен обхват”, само че цялата гама от употребявани ракети включва още ракети със междинен обсег и крилати ракети”, е споделил той.

Според източникът към този момент Съединени американски щати не записват надълбоко навлизане в Украйна. Други данни обаче указват, че в заплаха се намира столица Киев, към която напредват съветски войски.

Съединени американски щати считат, че стратегическият проект на съветското командване е да обкръжи или завземе столицата. Предположенията са, че по-късно може да бъде излъчено марионетно държавно управление, с цел да се всее комплициране измежду украинците.

“Индикациите, на които станахме очевидци до момента, през тези първи по-малко от 12 часа (от началото на съветската атака против Украйна), съответстват с нашата по-раншна оценка, че задачата му (на съветския президент Владимир Путин) ще да е тази: да “обезглави” правителството”, съобщи пред Reuters чиновник в региона на защитата, който изиска да остане неизвестен и не разкри доказателства за думата си.

Американският представител посочи, че протичащото се досега наподобява е единствено първата фаза на широкомащабна съветска инвазия, като понастоящем в интервенцията е употребена единствено дребна част от над 150-те хиляди съветски бойци, струпани наоколо до границата на Русия с Украйна.

Русия тества най-новите си хиперзвукови, крилати и балистични ракети, оповестиха международните организации. Има пускове на хиперзвукови аеробалистични ракети ”Кинжал”. Крилати ракети ”Калибър” и хиперзвукови ”Циркон” се изстрелват от кораби и подводници на съветския флот, разясниха военни експерти в украински и съветски медии почналата съветска военна интервенция в Украйна.

От разнообразни военни бази по време на учението преди дни бяха изстреляни също крилата ракета с наземно базиране " Искандер ", балистична ракета " Ярс " и балистична ракета " Синева ". Според военни специалисти някои от тях може да са употребявани и тази заран. По думите им има общо 12 метода за изстрелване на ракети от съветска територия към Украйна.

Русия нападна Украйна по едно и също време от своя територия, от Беларус, от окупираните зони в Донбас и Крим. Обстрелвана е границата на 5 украински области: Луганска, Сумска, Харковска, Черниговска и Житомирска.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР