Армията на Полша ще замени бойните си самолети съветски модели

...
Армията на Полша ще замени бойните си самолети съветски модели
Коментари Харесай

Военният министър Мариуш Блашчак: Полша ще получи бойни самолети от САЩ и Южна Корея

Армията на Полша ще размени бойните си самолети руски модели с машини от Съединени американски щати и Южна Корея. Това заяви полският министър на защитата Мариуш Блашчак, представен от Полското радио и организация Укринформ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вече е невероятно да използваме постсъветска техника и отсега нататък. В доста къси периоди самолетите МиГ-29 и Су-22 ще бъдат снети от въоръжение. Освен американски машини Ф-16 и Ф-35, в полската авиация ще се появят южнокорейски учебно-бойни самолети, сподели министърът в слово на боен фестивал по случай 102-рата годишнина от успеха над болшевиките във Варшавската борба.

Блашчак съобщи, че го подлагат на критика поради покупките на нова бойна техника за полската войска. По думите му, критиците " вероятно биха желали да купя тази техника другаде ".
" Но аз закупувам техника, тествана в сражения, която подсигурява сигурността на Полша ", акцентира министърът.

" Наши летци упражняват дружно с военни от Съединени американски щати и по този начин построяват съдействие, което е доста значим детайл от сигурността ни ", добави той.
В края на юли Блашчак съобщи пред седмичника " Шечи ", че Полша ще има най-силните сухопътни войски от всички европейски сътрудници в НАТО, с цел да отблъсква дейно съветския агресор, припомня Укринформ.
Тогава министърът подписа във Варшава покупко-продажби с Южна Корея за към 1000 танка К2, над 600 самоходни артилерийски установки К9 и 48 изтребителя ФА-50.
Преди три дни Даниел Гур, наблюдаващ на американското издание " 19ФортиФайв ", назова покупката на южнокорейска техника от Варшава " извънредно изненадваща ", защото потреблението на машини от еднакъв производител дава огромни преимущества и на Полша, и на НАТО. Сега обаче съгласно него ще се наложи Варшава да построи още една верига за доставки и да създаде способи за взаимоотношение и оперативна съгласуемост на танковете К2 с други бойни системи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР