Армията на Мианмар се сражава с части на местните милициии

...
Армията на Мианмар се сражава с части на местните милициии
Коментари Харесай

Боеве между армия и милиции в Мианмар

Армията на Мианмар се бори с елементи на локалните милициии в северозападния град Миндат в събота, с цел да се опита да потуши въстанието, съобщи " Ройтерс ". Боевете в Миндат, щат Чин, акцентират възходящия безпорядък в Мианмар, до момента в който хунтата се бори да наложи своя престиж след преврата от февруари и ежедневните митинги, стачки и саботажни офанзиви след свалянето на определения водач Аун Сан Су Чжи.

" Ние се борим за живота си, е споделил локален гражданин от Миндат, хълмист град, на към 100 км от границата с Индия. В града са затворени към 20 000 души, множеството от тях са деца, възрастни хора, добави жителят.

Хунтата наложи военно състояние в Миндат в четвъртък и по-късно ускори офанзивите против, както тя ги назова, " въоръжени терористи ".

Все още няма публични мнения от армията.
 Аун Сан Су Чжи към този момент трети месец под домакински арест в Мианмар
Аун Сан Су Чжи към този момент трети месец под домакински арест в Мианмар

Превратът прати 4500 под домакински арест, умъртви 750 души и разсели 250 000 други

всички действия там след военния прелом на 1 февруари. Това демонстрират резултатите от изследване, извършено в четвъртък, подчертаващо тежките политически разтърсвания в стопанската система. Отговорите, предоставени в изследването, демонстрират, че политическата неустойчивост е оказала по-силно негативно влияние върху фирмите единствено за два месеца, в сравнение с цяла година от пандемията, се споделя в отчета.

рано сутринта в четвъртък. Три детонации се случиха в авиобаза, ситуирана покрай град Маге в централната част на страната. Второто нахлуване е било във въздушна база в град Мейтила , североизточно от Маге. Пет ракети са изстреляни към базата. Все още не е получена информация за починали или ранени .
 Две авиобази в Мианмар са атакувани, едната с 5 ракети
Две авиобази в Мианмар са атакувани, едната с 5 ракети

Ежедневно се водят боеве в северната част на Мианмар, в източната част хунтата нанася въздушни удари

Ежедневно се водят боеве в северната част на Мианмар на територия, следена от Организацията за самостоятелност на Качин, представляваща малцинството на Качин, и на изток от Националния съюз Карен, представляваща Карен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР