Армията на Беларус е разположила дървени макети на танкове на

...
Армията на Беларус е разположила дървени макети на танкове на
Коментари Харесай

Беларус изкара дървени танкове по границата с Украйна, демонстрира присъствие -

Армията на Беларус е разположила дървени макети на танкове на границата си с Украйна. За дървените маневри по граничния рубеж заяви представителят на Министерството на защитата на Украйна Александър Мотузяник, представен от „ Украинская истина “.

Според украинската страна в Беларус организират мероприятие за проява на наличие по граничната линия. „ С цел осъществяване на мероприятия за оперативна дегизировка и проява на своето наличие, подразделения на Въоръжените сили на Беларус разполагат в граничните на Украйна региони дървени макети на танкове. “ – сподели Мотузяник.

Междувременно по границата беларуските сили са разположили най-малко 7 батальона в регионите на Брестка и Гомелска области. Това са ок. 4 хиляди души персонален състав, само че съгласно Мотузяник би трябвало да се знае, че там има и съветска войска. Точното число представителят на МО не назова, само че разгласи, че има ред обитаеми места, в които са разквартировани руснаци. „ Имайки поради логистиката, която Беларус оказва на съветската войска, изцяло е вероятен разновидността за това руснаците задоволително бързо да трансферират на територията на Беларус спомагателни запаси и даже да приготвят нахлуване. Но за това е нужна подготовка, каквато за момента не се наблядава. “ – разяснява Александър Мотузяник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР