Армията може да се включи с транспортните си средства и

...
Армията може да се включи с транспортните си средства и
Коментари Харесай

Не е дошло време за разкриване на полеви болници, смята Каракачанов

Армията може да се включи с транспортните си средства и полевите си лечебни заведения. Не мисля, че е пристигнало време да разпъваме полеви лечебни заведения. Това сподели в изявление за военният министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Според него ще е по-ефикасно да се употребяват първо почивни бази и хотели и подсети, че огромният проблем е в дефицита на медици.

Каракачанов разгласи, че в Министерството на защитата – военни и цивилни, инфектираните с ковид са към 300 души. " Има няколко висши офицери, единият от които е изписаният към този момент ген. Петров (ген. Димитър Петров, шеф на ВВС). Има още няколко висши офицери, които към момента са на лекуване в болница ", посочи министърът на защитата.

Припомняме, че самият Каракчанов беше подложен под карантина като контактно лице на ген. Петров. Заради проблема се стигна и до напрежение сред държавното управление и президента Румен Радев. Държавният глава също беше в контакт с началника на Висш съдебен съвет, поради което визитата му Естония беше прекъснато предварително. Президентът от своя страна упрекна " доброжелатели "  в България, че са му спретнали " интензивно мероприятие ". 

На въпрос дали е трябвало президентът да бъде подложен под карантина той отговори: " Би следвало съществено да се замисли по този въпрос “. Той подсети, че доста от участниците във форума " Три морета "  са се присъединили отдалечено поради пандемията. 

Министърът на защитата отхвърли и да има напън върху нас от страна на Германия във връзка с Северна Македония. По думите му дали Северна Македония ще бъде част от Европейски Съюз зависи от тяхното отношение към общата ни история. " Те тропат на доста порти, освен на Германия. Не им прави чест, идвайки в България да търсим диалози за компромис, откакто отидат в Брюксел и в някои европейски столици зад тила да приказват погрешни и обидни неща по отношение на България ", разяснява Каракачанов.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР