Армията е там, където има необходимост от нея. Ние осигуряваме

...
Армията е там, където има необходимост от нея. Ние осигуряваме
Коментари Харесай

Димитър Стоянов недоволен, че се обръща повече внимание на доброволците, отколкото на армията в Карловско

Армията е там, където има нужда от нея. Ние осигуряваме националната сигурност в спокойно време в наводнените села към Карловско . Toва съобщи служебният боен министър Димитър Стоянов в предаването " Защо, господин министър? " по БиТиВи.

Армията стартира работа с търсене, избавяне и евакуация, като се е справила отлично, по думите на Стоянов. Следващите задания пред армията били доставка на храни, одеяла и помощ на популацията по повод разчистване и подкрепяне на семействата. Около 1200 индивида са били на терен да оказват помощ на бедстващите хора в селата към Карловско.

" Прави ми усещане, че единствено на доброволците се обръща повече внимание, само че армията участва непрестанно от първия вероятен миг. Средно дневно са по 120 индивида там, страната е налице ", увери Димитър Стоянов. Над 500 военни са на границата, с цел да подкрепят " Гранична полиция ".

Пробив в оградата на турската граница има поради пробиви от бежанците, само че е доста по-добра от предходни години. Министерство на вътрешните работи поръчва, а чиновниците на МО подкрепят да се възстановят вредите по оградата на границата, стана ясно от думите на министъра.

За доставката на изтребителите у нас, Стоянов се надява да не е военният министър, който ще приземи авиацията ни. Изправната техника е с помощта на знанията и опциите на инженерния състав от база " Граф Игнатиево ", а не на министри и политици. Надявам се в късия мандат, който имам, да се доставят мотори от Полша. Говорил съм да закупим 6 + 2 мотора. Полша има подготвеност. Очакваме да получим оферта до края на месеца, посочи Стоянов.

Той се надява с доставката на моторите да стартира интензивна летателна подготовка на МиГ-29 най-малко до края на 2023 година

Няма да получим отплата за първите изтребители Ф-16 , посочи Димитър Стоянов. Има понижение от 35 милиона $ за вторите 8 изтребители от Ф-16.

За войната в Украйна, Димитър Стоянов съобщи, че е рано да се каже, че е извърнат ходът на войната. Има контранастъпление на Украйна. Не може да се каже, че има превръщане на хода на войната. Не мога да съм безапелационен дали това е контраатака, или извърнат ход - уповавам се да бъде извърнат ход ", разгласи министърът на защитата.

" Една война може да бъде изпълнена от една интервенция. Ако стратегическите цели на войната, съответстват с тези на интервенцията и едното и другото може да бъде изпълнено. Това е война ", безапелационен бе Стоянов и дефинира съветският президент Владимир Путин като агресор.

" Определено Путин е агресор щом взе решение да влезе в Украйна " , посочи Стоянов.

В момента у нас няма украински военни, акцентира военният министър и добави, че това, което е даване е филантропична помощ на Украйна.

Той посочи още, че Министерство на защитата не се меси нито в изборите, нито, в която и да било друга партия, а си прави работата по този начин, както би трябвало.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР