Армията доставя храна и вода за домакинствата в северозападната част

...
Армията доставя храна и вода за домакинствата в северозападната част
Коментари Харесай

Армията носи храна и вода за изолирани от наводненията райони в Албания

Армията доставя храна и вода за семействата в северозападната част на Албания, които са изолирани от наводненията, породени от проливните дъждове в последните дни, оповестява електронното издание на македонския вестник „ Независен “.
Според албанските чиновници към сегашния миг няма известия за потърпевши или починали вследствие на естественото злополучие.
В изказване на Министерството на защитата се показва, че минимум 36 фамилии са били евакуирани от регионите на Лежа и Дуръс, както и домовете на към 20 други жители, за които е открито, че са „ неизползваеми " след увреждане от наводненията.
Властите настояват, че 7450 хектара земя в Шкодра, Лежа и Дуръс са наводнени, някои мостове в селските региони са разрушени, а част от пътищата са краткотрайно блокирани от свлачища. До някои села може да се стигне единствено с военни камиони или дребни лодки.
Поради дъждовете в Централна и Югозападна Албания има заплаха от повишаване на равнището на водата в реките, само че обстановката към този момент е постоянна. Властите се притесняват, че проливните дъждове могат да основат по-големи проблеми и съгласно албанския министър председател Еди Рама, идващите часове ще бъдат „ най-критичните ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР