Армията бе призована да помогне на жителите на Сейнт Джонс

...
Армията бе призована да помогне на жителите на Сейнт Джонс
Коментари Харесай

76 см сняг в Канада, армията помага на жителите

Армията бе призована да помогне на жителите на Сейнт Джонс да се оправят със мощния мразовит вятър, съпроводен от изобилен снеговалеж, който удари столицата на канадската провинция Нюфаундленд и Лабрадор и я покри с рекордно дебела снежна завивка, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

От петък сутринта на летището в Сейнт Джонс снежната завивка доближи 76,2 сантиметра. Същото е ситуацията и в града, където колите и някои къщи изчезнаха под снега и бурните обледеняващи ветрове, чиято скорост, надвиши 100 километра в час.

Премиерът на провинцията Дуайт Бол разгласи нощес, че е изискал поддръжка от федералното държавно управление, в това число и готовност на армейски част, с цел да могат да се разчистят големите количества сняг и да се обезопасят пътищата.

Отава бързо даде единодушието за желаната помощ. Министърът на естествените запаси Шеймъс Томас Харис О`Риган, който е от провинция Нюфаундленд и Лабрадор, разгласи на конференция, че първостепенните задания са да бъдат разчистени пътищата до лечебните заведения.

 Колите безусловно потънаха в сняг
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР