Армия от служители на Агенцията по храните, полиция и представители

...
Армия от служители на Агенцията по храните, полиция и представители
Коментари Харесай

Продават ли се алкохол, цигари и вредни храни в училищните лавки?

Армия от чиновници на Агенцията по храните, полиция и представители на Комисията за отбрана на консуматори подхващат огромна инспекция на учебните лавки в Пловдивска област. Хайката стартира на 1 ноември и ще завърши на 5 декември. Ще бъдат инспектирани всичките 1100 павилиона в района, които се намират в дворовете на образователните заведения и в радиус на 150 метра от тях. 
"Ще ревизираме дали в будките има алкохол, цигари, както и нездравословни храни като чипсове, снаксове, сокове с оцветители, чиято продажба е неразрешена с общинска разпоредба ", разяснява шефът на регионална дирекция по храните в Пловдив доктор Камен Янков. Той посочи, че всичките му подчинени ще бъдат ангажирани в акцията. Ще се следи под лупа и качеството на останалите хранителни артикули - съставки, етикети, период на валидност, производител. 
На търговци, които оферират остарели или рискови за здравето на децата храни, ще бъдат налагани санкции от 1000 до 5000 лв., пише  "24 часа ". Крайната мярка е затваряне на обекта. От Регионалната здравна ревизия към този момент са създали инспекция на учебните столове за хигиената и артикули. 
"Досега няма наложени актове за нечистотия или негодни храни. Седмичните менюта са съобразени с условията и включват риба, пилешко, плодове ", изясни зам.-шефът на РЗИ доктор Аргир Аргиров. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР