Арменският протестен лидер Никол Пашинян призова привържениците си да започнат

...
Арменският протестен лидер Никол Пашинян призова привържениците си да започнат
Коментари Харесай

Криза в Армения: Управляващите не избраха опозиционния лидер за премиер

Арменският протестен водач Никол Пашинян прикани последователите си да стартират гражданско непокорство в цялата страна , откакто Народното събрание отхвърли кандидатурата му за премиерския пост , заяви Ройтерс.

Пашинян се обърна към десетки хиляди последователи, събрали се на площад в арменската столица, с апел в сряда да стартират обща стачка и да блокират пътища, железопътни гари и летища. Той дефинира 7.00 ч. сутринта за начален час на блокадата.

Той сподели, че митингът ще бъде кротичък , прикани служителите на реда да смъкват щитовете си и да се причислят към неговото придвижване.
 
 БГНЕС

Във вторник вечерта стана известно, че депутатите от ръководещата партия в Армения отхвърлят избора на опозиционния водач Никол Пашинян за министър председател.

Най-малко 20 000 последователи на опозиционния водач се събраха довечера в центъра на арменската столица Ереван, като предизвестиха законодателите в Народното събрание за съществени вълнения , в случай че не го изберат за министър председател.

Скандиращи " Пашинян е министър председател! ", последователите се събраха на централния площад, където следиха онлайн парламентарната сесия на великански екран.
 
 БГНЕС

По-рано през днешния ден Пашинян съобщи, че в случай че бъде определен, ще стартира договаряния с Европейския съзю (ЕС) за унищожаване на визите . Това сподели той на изключително съвещание на Народното събрание. " Ние ще задълбочим връзките си с Европейски Съюз и ще създадем всичко да бъдат отстранени визовите условия. Надяваме се да стартираме договарянията в близко бъдеще ", добави кандидат-премиерът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР