Арменският президент Никол Пашинян е пряко виновен за разрастване на

...
Арменският президент Никол Пашинян е пряко виновен за разрастване на
Коментари Харесай

Има ли полза Русия от конфликта в Нагорни Карабах?

Арменският президент Никол Пашинян е директно отговорен за разгръщане на спора в Нагорни Карабах, настояват спестовно политически специалисти, които симпатизират на Армения. Той е слаб и невменяем политик, пристигнал на власт вследствие на „ кадифена гражданска война ”. Сега Пашинян обезверено отсрочва края, тъй като знае, че ще му бъде потърсена сметка, твърди съветският политолог Владислав Шуригин.
Пашинян се надява на знамение да се намесят Русия, НАТО, Организация на обединените нации, Европейски Съюз или Съединени американски щати, само че в действителния живот няма чудеса. Русия сигурно ще отбрани суверенната територия на Армения като член на ОДКБ (Организация на контракта за групова сигурност) и ще спомогне за възможни договаряния сред Баку и Ереван, само че няма да вади непознати кестени от огъня в този спор. Войната евентуално ще продължи, до момента в който конфликтният Пашинян не подаде оставка и да се открият пътища за договаряния.
 Русия разположи полеви лагер на границата сред Армения и Карабах (СНИМКИ) Русия разположи полеви лагер на границата сред Армения и Карабах (СНИМКИ)
В мрежата се появиха фотографии на ситуиран полеви лагер на съветски военни на границата сред Армения и Нагорни Карабах. Уточнява се, ч...
Според политолога Шуригин спорът не поднесъл значими изненади във военнотехническо връзки. Азербайджанската войска се подготвяла от турци, а турската войска е подготвяна по сходство на немската, чиято тактичност е добре известна в Русия. И въпреки всичко вест имало.
За руснаците във военнотехническо отношение спорът се оказва потребен в частта му за първото всеобщо потребление в света до 250 безпилотни летателни апарати (БПЛА) разнообразни видове и размери. Затова за съветските генерали спорът пристигна като по поръчка.
Владислав Шуригин споделя: „ Ние в този момент изключително се нуждаем от основаване на ефикасни войскови средства за заличаване на БПЛА. Работата в това направление към този момент интензивно се води, както по линия на основаване на нови комплекси за РЕБ (радиоелектронна война), по този начин и по линия на основаване на нови комплекси за Противовъздушна отбрана, намиращи се на въоръжение в съветската войска.
Например на Парада на Победата тази година (9 май) беше показан осъвременен зенитен ракетно-артилерийски комплекс „ Панцир-СМ ” с малогабаритни ракети за заличаване на безпилотници. В началото на този октомври Главнокомандващият на Сухопътните войски армейски военачалник Олег Салюков описа, че малогабаритни ракети за битка с дронове ще получат и ЗРК „ Тор-М2 ”. ”
 Дахер Ламот: Турция може да трансферира бойците от Нагорни Карабах и към Балканите (ВИДЕО) Дахер Ламот: Турция може да трансферира бойците от Нагорни Карабах и към Балканите (ВИДЕО)
Като част от " Стратегическата си дълбочина " Турция може да трансферира бойците от Нагорни Карабах и към Балканите, както го направи в Сир...
Българската войска към този момент разполага с леки БПЛА, които получи по линия на американската военна помощ. Те се намират в предписание на Силите за специфични интервенции в Пловдив. За тях беше публично обявено, само че още не са демонстрирани, като евентуално към този момент става дума за една базова станция с примерно три апарата.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР