Арменският премиер заяви днес, че ще подаде оставка идния месец,

...
Арменският премиер заяви днес, че ще подаде оставка идния месец,
Коментари Харесай

Арменският премиер Никол Пашинян ще подаде оставка през април

Арменският министър председател съобщи през днешния ден, че ще подаде оставка идния месец, съобщи Франс прес. Пашинян посочи, че ще продължи да извършва функционалностите на министър председател до произвеждането на предварителни парламентарни избори през юни, написа.
" Ще подам оставка през април. Ще подам оставка, не с цел да подам оставка, а с цел да може да има предварителни избори. Ще продължа да извършвам функционалностите на министър председател ", сподели Пашинян на среща с арменски жители, видеоклип от която бе оповестен във Фейсбук. " Ако още веднъж ни изберете, ние ще продължим да работим за вас по-добре от преди. Ако изберете другиго, ще предадем властта на този, на който вие желаете ", даде обещание арменският водач.
 Армения с обвинявания към Азербайджан за военни закононарушения Армения с обвинявания към Азербайджан за военни закононарушения
Армения упрекна Азербайджан в осъществяване на военни закононарушения по време на спора им предходната година поради региона Нагорни Карабах...
Очаква се предварителните парламентарни избори, планувани за 20 юни, да сложат завършек на политическите безредици, които обгърнаха Армения след загубата предходната година във войната с Азербайджан, водена за контрола върху анклава Нагорни Карабах. В продължение на седмици Никол Пашинян не реагираше на апелите на недоволни от политиката му стачкуващи да подаде оставка. Той бе съществено неодобрен и наименуван " изменник " от опозицията поради това, че през ноември подписа съглашението за преустановяване на военните дейности в спора с Азербайджан, което включваше неизгодни за Армения условия. Споразумението бе контрактувано в миг, в който обстановката за арменската войска беше пагубна и тя отстъпваше на няколко фронта под напора на азербайджанските сили. Пашинян пристигна на власт през 2018 година, откакто оглави протестно придвижване против корупцията на арменските управнически пластове, открили надзор върху страната в годините след разпадането на Съветския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР