Арменският опозиционен лидер Никол Пашинян обяви, че се е срещнал

...
Арменският опозиционен лидер Никол Пашинян обяви, че се е срещнал
Коментари Харесай

Русия нямало да се меси в кризата в Армения

Арменският опозиционен водач Никол Пашинян разгласи, че се е срещнал с съветски представител, който го уверил, че Русия няма да се намесва в политическата рецесия в Армения, съобщи Ройтерс.
Пашинян направи това по време на протест на централен площад в столицата Ереван. По-рано през вчерашния ден Кремъл заяви, че в телефонен диалог президентите на Русия и Армения Владимир Путин и Армен Саркисян са се съгласили, че арменските политически сили би трябвало да демонстрират въздържаност и посредством разговор да намерят излаз от рецесията, напомни Ройтерс.
На митинга Пашинян прикани хората да продължат мирните акции на гражданско непокорство из страната " до победния край ", добави ТАСС. Той предложи да продължат стачките и блокирането на улици и кръстовища, а в четвъртък в 12 часа локално време всички коли да спрат за двайсет минути. По думите на опозиционния водач краткотрайният министър председател Карен Карапетян " би трябвало да осъзнае, че всички негови опити да отстои властта са безсмислени ".
Депутатът Никол Пашинян сподели още, че в случай че ръководещата Републиканска партия на Армения (РПА) издигне в Народното събрание собствен претендент за министър председател, то опозицията ще блокира всички държавни здания. " Сега РПА няма власт. Карапетян не може да дава заповеди на силовите структури ", съобщи опозиционният водач.
В понеделник министър председателят Серж Саркисян подаде оставка под натиска на едноседмични всеобщи митинги из цяла Армения. Опозицията желае за министър председател да бъде определен " националният претендент " Никол Пашинян. Републиканската партия е съгласна да има предварителни избори, само че е срещу избирането на Пашинян за министър председател, защото, съгласно нея, това би било в несъгласие с конституцията, съобщи ТАСС.
Президентите на Русия и Армения Владимир Путин и Армен Саркисян разговаряха през вчерашния ден по телефона и се съгласиха, че арменските политически сили би трябвало да проявят въздържаност и подготвеност да намерят излаз от политическата рецесия посредством договаряния. Това заяви през днешния ден пресслужбата на Кремъл, представена от Ройтерс и ТАСС. " Бе разисквана актуалната обстановка в Армения. Владимир Путин и Армен Саркисян подчертаха, че за най-бързото превъзмогване на вътрешната рецесия е значимо всички политически сили да демонстрират въздържаност и отговорност, подготвеност за решаването на наличните проблеми по пътя на градивен разговор, строго в конституционните рамки ", се споделя в известието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР