Арменските власти възнамеряват да ратифицират Римския статут, въз основа на

...
Арменските власти възнамеряват да ратифицират Римския статут, въз основа на
Коментари Харесай

Путин ще бъде арестуван в Армения

Арменските управляващи имат намерение да ратифицират Римския статут, въз основа на който действа Международният углавен съд в Хага. Това заяви арменското издание Armenpress.

Така Конституционният съд на Армения удостовери, че Римският статут дава отговор на нормите на арменската конституция. Според вестника арменските управляващи желаят да употребяват Римския статут и Международния углавен съд в борбата си с Азербайджан.

В същото време би трябвало да се подчертае, че утвърждението на Римския статут ще задължи Армения да арестува съветския деспот Владимир Путин, в случай че стъпи на арменска територия.

На 17 март Международният углавен съд издаде заповед за ареста на Владимир Путин. Той е упрекнат в образуване на похищение и извеждане на украински деца на съветска територия. Германските управляващи към този момент оповестиха, че сигурно ще арестуват Путин, в случай че имат опция. Някои други страни обаче не бяха толкоз безапелационни. Сърбия и Унгария не се считат за длъжни да арестуват военнопрестъпника. В самата Русия взеха решение да образуват наказателно дело против прокурора и съдиите от Международния углавен съд, издали заповедта за арест.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР