Арменските въоръжени сили са понесли жестоки загуби при старата ввражда

...
Арменските въоръжени сили са понесли жестоки загуби при старата ввражда
Коментари Харесай

В Нагорни Карабах е страшно - 550 убити арменци и 200 азербайджанци! Куп военна техника е унищожена


Арменските въоръжени сили са понесли жестоки загуби при остарялата ввражда за Нагорни Карабах – най-малко 550 души са убити и ранени, заяви “Sputnik Азербайджан ”, базирайки се на Министерството на защитата на републиката.

Според изказване на азербайджанското министерство на защитата арменските въоръжени сили са изгубили 22 бронирани машини, 15 системи за противовъздушна защита, 18 безпилотни летателни апарата, 8 артилерийски установки и три склада с муниции.

По-рано арменският министър на защитата Ованесян съобщи, че Баку е изгубил към 200 бойци, както и към 30 танка и бронирани машини.

Прессекретарят на арменското военно министерство Степанян заяви и за личните им загуби: 16 починали и над 100 ранени военнослужещи, а президентът на непризнатата Нагорно-Карабахска република също заяви за десетки починали и ранени.

Баку и Ереван се упрекват взаимно за началото на спора. Министерството на защитата на Армения съобщи, че Карабах е бил „ подложен на въздушни и ракетни офанзиви “ от Азербайджан. Баку твърди, че арменските сили първи са разкрили огън, а азербайджанските войски са почнали контранастъпление.

Антонио Гутереш и редица международни водачи приканиха двете страни неотложно да прекратят военните дейности и да спрат кръвопролитията./БГНЕС, РИА Новости
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР