Армения вече не може да разчита на Русия като на

...
Армения вече не може да разчита на Русия като на
Коментари Харесай

Армения се разочарова от Русия като партньор и поглежда към САЩ

Армения към този момент не може да разчита на Русия като на собствен главен защитителен и боен сътрудник, тъй като Москва неведнъж я е разочаровала. Това съобщи министър председателят на страната Никол Пашинян, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че Ереван би трябвало да намерения за определяне на по-близки връзки със Съединените щати и Франция.

Армения - дребна някогашна руска република, граничеща с Грузия, Азербайджан, Иран и Турция, от дълго време разчита на Русия като на огромен и мощен съдружник , макар че Пашинян разгневи Кремъл, като сложи под въпрос основите на съюза им.

" Трябва да разберем с кого в действителност можем да поддържаме военно-технически и отбранителни връзки ", означи Пашинян във връзка промяната на въоръжените сили на Армения.
 Русия към Армения: Правите огромна неточност, като флиртувате със Запада
Русия към Армения: Правите огромна неточност, като флиртувате със Запада

Според Москва, Пашинян се пробва да освободи от себе си " отговорността за неуспехите във вътрешната и външната политика

" Преди този проблем беше елементарен, тъй като нямаше подобен въпрос и не беше мъчно да се сътвори идея. Преди това 95-97% от нашите връзки в региона на защитата бяха с Руската федерация. Сега това не може да продължава, както по справедливи, по този начин и по субективни аргументи ", уточни арменският министър председател.

По негови думи Армения би трябвало да намерения какви връзки за сигурност е належащо да построи със Съединените щати, Франция, Индия и Грузия.

След разпадането на Съветския съюз през 1991 година Русия среща конкуренция в лицето на Съединени американски щати за владичество над някогашните руски републики, които преди този момент са били и част от Руската империя.
 Армения: Русия се провали с мироопазването си в Карабах
Армения: Русия се провали с мироопазването си в Карабах

2020 година Москва пое отговорност да отбрани Лачинския кулоар и да подсигурява сигурността

Пашинян счита, че , когато Азербайджан е почнал посредством която си възвърна контрола над отделилия се район Нагорни Карабах - дейности, които доведоха до отлив на етнически арменци, живеещи там.

На собствен ред Русия твърди, че самият Пашинян е отговорен за провалянето на етническите арменски бойци в Карабах през 2023 година поради неуспеха си да се ориентира в комплицираните съперничества в Южен Кавказ.

че посява семената на нова война, като, която е ухажвана и от Съединените щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР