Армения трябва да промени и допълни инструментите за вътрешна и

...
Армения трябва да промени и допълни инструментите за вътрешна и
Коментари Харесай

Пашинян откровено и осъзнато отново хвърли камъни към Русия

Армения би трябвало да промени и добави инструментите за вътрешна и външна сигурност на страната, сподели министър председателят Никол Пашинян, заявявайки нуждата от видеообръщение към своите сънародници.

" Ние ще предприемем всички дейности за отбрана на независимостта. В тази връзка е належащо да се трансформират, добавят, обогатят инструментите за външна и вътрешна сигурност на Армения, като си сътрудничат с всички сътрудници, които са подготвени да подхващат взаимноизгодни стъпки ", сподели той.

Според политика външните системи за сигурност, в които Армения взе участие сега, са неефективни.

„ Анализът на събитията демонстрира, че тези системи за сигурност и тези съдружници, на които се надявахме дълго време, си слагат задачата да показват нашата накърнимост и да оправдаят невъзможността арменският народ да има самостоятелна страна “, сподели министър председателят.

Той означи, че сходна политика не е обвързвана със промяната на властта в Армения през 2018 година „ и продължава от десетилетия “. В същото време Ереван в никакъв случай няма да се съгласи с формулировки, които слагат под въпрос независимостта на републиката, акцентира Пашинян.

„ Притеснително е, че вместо да се вслушат в волята ни да имаме самостоятелна, суверенна, свободна и демократична страна, някои от нашите сътрудници от ден на ден поставят старания да показват уязвимостите ни в сигурността, застрашавайки освен външната, само че и вътрешната сигурност и непоклатимост, нарушавайки всички правила дипломатическата и междудържавната нравственос, коректността, даже отговорностите, залегнали в договорите “, сподели Пашинян.

Той прикани сътрудниците си да " почитат страната и суверенитета ", само че не посочи към кого са ориентирани думите.

Освен това Пашинян прикани интернационалната общественост да изрази безусловна поддръжка за независимостта, суверенитета, териториалната целокупност и демокрацията на Армения.

Ратифицирането на Римския статут е в полза на Армения и не е ориентирано против Русия и ОДКС. Това сподели министър председателят на Армения Никол Пашинян по време на послание към народа на страната.

„ Решението за одобрение на Римския статут беше взето през декември 2022 година, когато за всички стана явно, че механизмите на ОДКБ и арменско-руското стратегическо партньорство са незадоволителни за отбрана на външната сигурност на Армения “, сподели Пашинян.

Ратифицирането на Римския статут ще разреши на Армения да се възползва от опциите на Международния углавен съд за гарантиране на външната сигурност на страната. Пашинян също означи, че решението за одобрение на Римския статут се основава на ползите на Армения и е суверенно право на страната.

Арменският министър председател Никол Пашинян, който призна Нагорни Карабах за принадлежност на Азербайджан, упрекна Баку и съветските миротворци за вероятното изселване на арменци от Нагорни Карабах.

" Противно на тристранното изказване от 9 ноември 2020 година, през днешния ден арменците от Нагорни Карабах към момента са изправени пред опасността от етническо пречистване. През последните дни беше доставена филантропична помощ в Нагорни Карабах, само че това не трансформира обстановката. И в случай че не бъдат основани ефикасни механизми, които да основат действителни условия за арменците да живеят в домовете си и да се предпазят от етническо пречистване, има възходяща възможност за арменското население на Нагорни Карабах напускането на родината им да бъде единствената опция да спасят живота си и идентичността. Отговорността за сходно развиване на събитията ще падне напълно върху Азербайджан, който организира политика на етническо пречистване, и съветския мироопазващ контингент “, сподели Пашинян.

Според Пашинян Армения работи с интернационалните сътрудници за основаване на интернационалните механизми за гарантиране на правата и сигурността на арменците от Нагорни Карабах. „ Но в случай че тези резултати не доведат до съответни резултати, държавното управление е готово да одобри всички наши братя и сестри в Република Армения с цялата грижа “, сподели Пашинян.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР