Армения е на прага гражданска война. Протестите на опозицията не

...
Армения е на прага гражданска война. Протестите на опозицията не
Коментари Харесай

Армения е на прага на гражданска война

Армения е на прага революция. Протестите на опозицията не стихват, оповестяват международните медии.

В неделя в столицата Ереван избухнаха конфликти сред полиция и антиправителствени стачкуващи. Очевидци оповестиха, че водачът на митингите Никол Пашинян е задържан.

Това е станало минути след неговата среща с някогашен президент и настоящ министър председател Серж Саркисян. Той беседва през днешния ден с лидера на митингите в страната Никол Пашинян, само че срещата се провали - министър-председателят скоро се отдръпна, като упрекна събеседника си в шантаж.

"Дошъл съм да обсъдим вашата оставка ", сподели Пашинян на премиера пред телевизионните камери.

"Това не е разговор, това е шантаж ", съобщи Саркисян и напусна залата в огромния еревански хотел "Мариот ", където бе планувана срещата.

От две седмици столицата Ереван е разтърсвана от митингите на опозицията.

Тя упреква 63-годишния Серж Саркисян, завършил втория си мандат като държавен глава, че е предиздвикал депутатите да го изберат за министър-председател, с цел да остане на власт след неотдавнашната смяна в конституцията, с която Армения се трансформира от президентска в парламентарна република.

Четирийсет и двегодишният Никол Пашинян е някогашен публицист и някогашен опозиционер. Той е лежал за малко време в пандиза след присъединяване в протестни акции против Серж Саркисян през 2008 година, при които починаха 10 души.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР