Армения е изправена пред нова криза, след като премиерът реформатор

...
Армения е изправена пред нова криза, след като премиерът реформатор
Коментари Харесай

Уволнения на министри в Армения

Армения е изправена пред нова рецесия, откакто министър председателят модернизатор Никол Пашинян уволни шестима министри, откакто депутатите блокираха настояването му за предварителни избори.
Сред уволнените министри са тези на енергетиката, икономическото развиване, селското стопанство и превоза, съобщи БГНЕС.
Пашинян пристигна на власт в някогашната руска република през май, откакто оглави всеобщите антиправителствени митинги, които доведоха до рухването от власт на Серж Саркисян.
Но не престават несъгласията му с Републиканската партия на Саркисиан, която към момента управлява Народното събрание и препречва пътя на промените.
Уволненията в сряда пристигнаха ден откакто депутатите одобриха законопроект, който направи по-трудно разпускането на Народното събрание и провеждането на предварителни избори.
Този закон провокира нови улични митинги от поддръжниците на Пашинян във вторник вечерта, като министър председателят съобщи, че ще подаде оставка в границите на няколко дни.
Освен Републиканската партия, измененията бяха подкрепени и от Просперираща Армения и Дашнактсутюн - две огромни партии, които поддържаха Пашинян по време на митингите по-рано тази година.
Премиерът упреква депутатите, че са забили нож в гърба му, разяснява, че приемането на новия закон не е нищо друго, с изключение на „ контрареволюция “.
Всичките уволнени министри са от редиците на Просперираща Армения и Дашнактсутюн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР